Antena 3 CNN Economic Companii Salarii mărite şi prime pentru angajaţii Nokia

Salarii mărite şi prime pentru angajaţii Nokia

Salarii mărite şi prime pentru angajaţii Nokia
Sursa foto: nokia
03 Feb 2010   •   17:58

După ce luna trecută Nokia a tăiat din preţul telefoanelor 10% ca urmare a profitului în creştere realizat anul trecut, acum, compania majorează salariile angajaţilor din România. Vânzările de telefoane şi servicii Nokia au atins 8,2 miliarde de euro în trimestrul patru, ceea ce reprezintă o creştere de 0,5% faţă de anul anterior şi cu 18% mai mult faţă de trimestrul trei, scrie Evenimentul Zilei.

Nokia a vândut 329 milioane de terminale în T4 din 2009, cu 8% în creştere faţă de trimestrul patru din 2008 şi cu 14% peste vânzările din trimestrul trei din 2009.

Deci, ca urmare a rezultatelor bune, compania care are o fabrică în localitatea clujeană Jucu, a decis ca toţi angajaţii să beneficieze de o creştere salarială de 9%.

Liderul sindical Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, spune că majorarea va fi făcută în două tranşe, 4% cu data de 1 ianuarie, şi 5%, de la 1 aprilie.

Pe lângă creşterea salarială, angajaţii de la Jucu vor avea o primă de Paşti de 50 de lei pentru fiecare angajat şi un bonus de performanţă la fiecare trei luni, care atinge până la 200 de lei.

Conducerea companiei a negociat cu reprezentanţii sindicali contactul colectiv de muncă pentru anul 2010.

Mai mult, compania finlandeză va diminua anul acesta şi numărul de angajaţi de la Jucu.

Potrivit lui Pop, Nokia a angajat personal pentru că a trecut şi la producţia de circuite integrate, pe lângă cea de telefoane mobile, cifra estimată fiind de 200 de noi salariaţi.

Acum, la Nokia Jucu, sunt 1.600 de angajaţi pe perioadă nedeterminată şi 500 pe perioadă determinată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia salarii companii angajati
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close