Antena 3 CNN Economic Companii Se redeschide Aeroportul Băneasa. Când vor fi programate zborurile comerciale de linie

Se redeschide Aeroportul Băneasa. Când vor fi programate zborurile comerciale de linie

Se redeschide Aeroportul Băneasa. Când vor fi programate zborurile comerciale de linie
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Mar 2017   •   17:12

Directorul general al CNAB Liviu Radu a confirmat pentru Business Magazin redeschiderea pentru zborurile comerciale a Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa, închis pentru acest tip de activitate în 2012.

„Redeschiderea aeroportului Băneasa reprezintă mai mult decât o posibilă soluţie, lucrăm deja la operaţionalizarea aeroportului pentru zboruri comerciale de linie şi de tip charter; terminalul de la Băneasa a fost consolidat şi restaurat în exterior. Spun restaurat deoarece el a fost catalogat ca monument istoric, în acelaşi timp, avea şi aşa-zisa bulină roşie; acum se continuă amenajarea interioară. Licitaţia pentru proiectare este în curs, sperăm să finalizăm lucrările anul viitor şi să fie reintrodus în exploatarea comercială pentru linie şi charter”, explică Liviu Radu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Liviu Radu spune că operarea pe acest aeroport este un obiectiv propus pentru anul viitor. „Deocamdată nu avem niciun motiv să ne îndoim că în 2018 vom termina această operaţiune”, explică Liviu Radu.

Valoarea exactă a investiţiilor în consolidare şi restaurare va fi stabilită după atribuirea contractului de modernizare a terminalului la interior; conform estimărilor directorului general al CNAB, acestea vor fi de ordinul milioanelor de euro. CNAB nu a stabilit încă tipul de operatori aerieni care vor desfăşura activităţi pe acest aeroport (tradiţionali sau low-cost) şi nici numărul exact de pasageri ce vor putea fi acomodaţi.

 

×
Subiecte în articol: aeroportul Baneasa
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close