Antena 3 CNN Economic Companii Sky Europe şi-a încetat activitatea. Banii pe bilete, greu de recuperat

Sky Europe şi-a încetat activitatea. Banii pe bilete, greu de recuperat

Sky Europe şi-a încetat activitatea. Banii pe bilete, greu de recuperat
Sursa foto: Sky Europe
01 Sep 2009   •   10:46

Compania aeriană slovacă low-cost Sky Europe, aflată în faliment, şi-a încetat luni întreaga activitate. Toate zborurile au fost anulate, iar mii de pasageri au rămas blocaţi pe diferite aeroporturi europene. Sky Europe oferea şi curse între Bucureşti şi Viena, dar, de la 15 august, avioanele aterizau la Bratislava, de unde pasagerii erau transportaţi cu autocarul în capitala austriacă.

Înfiinţată în 2001, SkyEurope şi-a declarat falimentul în luna iunie, în urma unor mari probleme financiare. Tot în iunie, un avion al companiei a fost reţinut temporar pe aeroportul Băneasa, din cauza unor datorii restante.

Nu toţi posesorii de bilete primesc banii înapoi

Potrivit companiei, nu toţi pasagerii îşi vor putea recupera banii. Cei care au plătit online prin card de credit se vor adresa băncii pentru a li se returna banii. Veşti proaste pentru pasagerii care au plătit biletele prin transfer bancar. Aceştia nu îşi vor putea recupera banii. Cât despre cei care au achiziţionat un bilet printr-o agenţie de turism, aceştia vor trebui să se adreseze respectivelor agenţii care le-au vândut biletele.

Nu la fel de fericiţi sunt cei care se află în vacanţă şi care au bilet de întoarcere la Sky Europe. Aceştia îşi vor plăti singuri biletele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close