Antena 3 CNN Economic Companii Una dintre cele mai importante companii de asigurări din România dispare de pe piață

Una dintre cele mai importante companii de asigurări din România dispare de pe piață

Una dintre cele mai importante companii de asigurări din România dispare de pe piață
27 Iul 2016   •   16:46

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig SA, în urma constatării stării de insolvenţă a societăţii şi promovării cererii de deschidere a procedurii de faliment, a anunţat, miercuri, ASF. 

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu a declarat recent, într-un interviu acordat AGERPRES, că şansele de salvare ale companiei de asigurări Carpatica Asig sunt foarte mici, adăugând că situaţia asigurătorului va fi clarificată curând. 

"Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom şti foarte curând încotro se îndreaptă. Şansele de a fi salvată sunt foarte mici. Sper ca lucrurile să nu meargă în aceeaşi direcţie şi la City Insurance. Deocamdată, la City există un plan de redresare pe care urmează să-l aprobăm, există nişte angajamente de capitalizare", a spus Mişu Negriţoiu, întrebat dacă ar putea exista schimbări în rândul jucătorilor din piaţa de asigurări.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziţie prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participaţii calificate din capitalul social al societăţii Carpatica Asig.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: faliment ASF
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close