Antena 3 CNN Economic Companii Veste proastă pentru compania Holzindustrie Schweighofer. Ce s-a întâmplat cu compania, după ce a fost acuzată de comerț ilegal cu lemn

Veste proastă pentru compania Holzindustrie Schweighofer. Ce s-a întâmplat cu compania, după ce a fost acuzată de comerț ilegal cu lemn

Veste proastă pentru compania Holzindustrie Schweighofer. Ce s-a întâmplat cu compania, după ce a fost acuzată de comerț ilegal cu lemn
22 Dec 2016   •   11:34

Retailerul german de bricolaj Hornbach a anunţat, joi, într-u comunicat de presă, că va înceta relaţiile comerciale cu Holzindustrie Schweighofer, pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit.

În acest context, compania susţine că silvicultura responsabilă face parte, de mulţi ani, din principiile de bază ale propriei afaceri.

"Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile. Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de re-certificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit", declară Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.

Astfel, colaborarea dintre Hornbach şi Holzindustrie Schweighofer va înceta începând cu luna ianuarie a anului viitor, iar pentru gama de lemn pentru construcţii şi lemn rindeluit a fost ales, deja, un furnizor nou.

"Hornbach şi-a asumat voluntar, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship CouncilŽ (FSCŽ). Pentru Hornbach, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil", se arată în comumicatul citat.

 

×
Subiecte în articol: Holzindustrie Schweighofer lemn afacere
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close