Antena 3 CNN Economic Concendieri masive la o bancă. 14.000 de oameni își vor pierde locurile de muncă

Concendieri masive la o bancă. 14.000 de oameni își vor pierde locurile de muncă

Concendieri masive la o bancă. 14.000 de oameni își vor pierde locurile de muncă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Feb 2017   •   10:45

UniCredit va da luni semnalul de începere a operaţiunii de majorare a capitalului cu 13 miliarde de euro, o operaţiune care, potrivit experţilor, ar urma să demonstreze încrederea pieţei în cel mai mare grup bancar italian, informează AFP.

Sub conducerea noului director general, francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a început să vândă active şi să scadă costurile în cadrul unui plan strategic de restructurare denumit "Transform 2019". Banca italiană intenţionează să elimine 14.000 de locuri de muncă, dintr-un total de 101.000, până la finele lui 2019 şi să vândă credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro.

Această strategie urmează să fie întărită printr-o majorare de capital în valoare de 13 miliarde de euro. Operaţiunea ar urma să se deruleze în perioada 6-23 februarie în Italia şi Germania şi între 8 - 22 februarie în Polonia. Ulterior, va rămâne deschisă până la data de 10 martie pentru drepturile non exercitate.

"Operaţiunea se prezintă bine. În general, atunci când o bancă încearcă să strângă un nivel al capitalului similar cu capitalizarea sa bursieră (16 miliarde de euro pentru UniCredit), reacţia pieţelor poate fi negativă, ori, în acest caz, a fost una pozitivă", cu o creştere cu 7% a cotaţiei acţiunilor, după anunţarea planului strategic, a explicat Nicolas Véron, expert în cadrul Centrului european de reflexie Bruegel.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: banca
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close