x close

Fii alături de noi!

Cum e mai ieftin: cu taxi sau cu maşina personală? Calculele demonstrează

de 29 Feb 2016   •   22:03
Cum e mai ieftin: cu taxi sau cu maşina personală? Calculele demonstrează 8
Foto: pixabay.com
Mulți dintre noi au ajuns să se gândească dacă nu cumva taxiul a devenit un mijloc mai ieftin de a ne deplasa, în comparație cu mașina personală. Potrivit unui calcul făcut de Libertatea.ro, costurile sunt cam aceleaşi dacă mergi în jur de 7.000 de kilometri pe an.
 
Dincolo de aspectul financiar, balanţa tinde să se egalizeze şi la capitolul comoditate. Dacă maşina personală îţi asigură confort şi mobilitate la orice oră, taxiul te scapă de stres, amenzi, nervii din trafic sau grija locului de parcare. Varianta galbenă nu te prea ajută când vrei să pleci în altă localitate. La un calcul rapid, taxiul costă dublu în raport cu maşina.
 
Dacă la taxi dai în jur de 550 de lei pe lună (la un tarif pe km de 1,4 lei), cu maşina personală nu cheltuieşti mai mult de 260 de lei. Dar, la această sumă se adaugă CASCO, 250 euro/an, RCA – 100 euro/ an, impozit – 15 euro.
 
 
poza

Show

Dureros! Mihai Mitoşeru a fost lângă tatăl său când s-a stins din viaţă

Mihai Mitoşeru trece prin momente grele, după dispariţia tatălui său. Dacă actorul a fost rezervat şi a postat pe Facebook doar tristul anunţ: „Astăzi tata a plecat în Ceruri. Te iubesc şi Dumnezeu să te odihnească”, mama lui, Camelia, a povestit cum s-au petrecut de fapt lucrurile.

28 Mai 2016  •  19:59

sati