x close

Fii alături de noi!

Cum e mai ieftin: cu taxi sau cu maşina personală? Calculele demonstrează

de 29 Feb 2016   •   22:03
Cum e mai ieftin: cu taxi sau cu maşina personală? Calculele demonstrează 8
Foto: pixabay.com
Mulți dintre noi au ajuns să se gândească dacă nu cumva taxiul a devenit un mijloc mai ieftin de a ne deplasa, în comparație cu mașina personală. Potrivit unui calcul făcut de Libertatea.ro, costurile sunt cam aceleaşi dacă mergi în jur de 7.000 de kilometri pe an.
 
Dincolo de aspectul financiar, balanţa tinde să se egalizeze şi la capitolul comoditate. Dacă maşina personală îţi asigură confort şi mobilitate la orice oră, taxiul te scapă de stres, amenzi, nervii din trafic sau grija locului de parcare. Varianta galbenă nu te prea ajută când vrei să pleci în altă localitate. La un calcul rapid, taxiul costă dublu în raport cu maşina.
 
Dacă la taxi dai în jur de 550 de lei pe lună (la un tarif pe km de 1,4 lei), cu maşina personală nu cheltuieşti mai mult de 260 de lei. Dar, la această sumă se adaugă CASCO, 250 euro/an, RCA – 100 euro/ an, impozit – 15 euro.
 
 
În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Cel mai scump divorț din istoria Marii Britanii. Suma fabuloasă pe care o cere femeia de la fostul soț

Christina Estrada, un fost top model pentru Pirelli, căsătorită cu un saudit bogat timp de 13 ani, îi cere fostului soț 237 de milioane de euro. Ar putea fi cel mai scump divorț din istoria Marii Britanii,...

01 Iul 2016  •  11:57

sati