Antena 3 CNN Economic Cristian Buşoi: Soluţia pentru RADET este modernizarea infrastructurii

Cristian Buşoi: Soluţia pentru RADET este modernizarea infrastructurii

Cristian Buşoi: Soluţia pentru RADET este modernizarea infrastructurii
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Oct 2015   •   13:50

RADET are nevoie de investiţii masive pentru a nu mai face risipă de energie termică, susţine Cristian Buşoi, înscris în cursa internă a PNL pentru Primăria Capitalei. 

 
Europarlamentarul spune că trebuie găsite soluţii pe termen lung pentru plata datoriilor către ELCEN, pentru ca bucureştenii să nu rămână în timpul iernii fără apă caldă şi căldură. 
 
Chiar dacă RADET are datorii de peste 4 milioane de euro, reprezentanţii ELCEN dau asigurări că bucureştenii nu vor avea probleme cu căldura în iarnă. 
 
Există însă riscul ca societatea să nu poată achita facturile către furnizorii de gaze. Situaţia ar putea deveni dramatică în condiţiile în care RADET înregistrează în continuare pierderi în lipsa unor investiţii în reţeaua de distribuţie. 
 
Cristian Buşoi mai spune că niciuna dintre soluţiile propuse pentru modernizarea RADET nu au fost puse în practică din vina celor care au condus Primăria Capitalei. 
 
Electrocentrale Bucureşti a încheiat cu RADET un protocol de eşalonare a datoriilor regiei, pe o perioadă de zece ani, cu condiţia ca până la sfârşitul anului 2015, pe lângă factura curentă, RADET să achite 250 milioane lei, suma necesară plăţii furnizorilor de gaze. 
 
Şeful ELCEN a precizat că societatea organizează o licitaţie publică pentru a lua un credit de 150 milioane lei, necesar achitării datoriilor pe care le are către furnizorii de gaze.

×
Subiecte în articol: RADET Cristian Busoi energie termica
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close