Antena 3 CNN Economic Cum poţi să-ţi primeşti banii înapoi din taxa auto eliminată la 1 februarie

Cum poţi să-ţi primeşti banii înapoi din taxa auto eliminată la 1 februarie

Cum poţi să-ţi primeşti banii înapoi din taxa auto eliminată la 1 februarie
10 Feb 2017   •   17:42

Eliminarea controversatului timbru de mediu la înmatricularea autoturismelor a dus automat şi la sistarea procedurii de restituire a taxei, deoarece ambele erau prevăzute în acelaşi act normativ care a fost abrogat. Mii de şoferi au depus cereri de restituire înainte ca timbrul de mediu să fie eliminat. Specialiştii în drept spun că aceştia îşi vor primi banii în continuare pentru că legea civilă nu operează retroactiv, scrie Adevărul.

De la 1 februarie, au dispărut opt taxe care ţin de regimul permiselor de mediu şi a înmatriculării autovehiculelor, printre care şi controversata taxă de mediu pentru înmatricularea autoturismelor. Numai că, odată cu eliminarea timbrului de mediu a fost sistată şi procedura de restituire a taxei. Asta pentru că ambele erau prevăzute în acelaşi act normativ care a fost abrogat.

Prin urmare, cei care nu au depus până la 1 februrie cereri de restituire a taxei nu mai pot cere returnarea banilor. În schimb, cei care au făcut-o pot sta liniştiţi. Aceştia îşi vor primi în continuare banii la care au dreptul deorece legea civilă nu retroactivează.
 

 

×
Subiecte în articol: recuperare taxa auto
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close