Antena 3 CNN Economic Foştii şi actualii guvernanţi, contre în privinţa majorării taxelor

Foştii şi actualii guvernanţi, contre în privinţa majorării taxelor

Foştii şi actualii guvernanţi, contre în privinţa majorării taxelor
de M.T.    |    08 Noi 2014   •   15:32

Foştii şi actualii guvernanţi se contrează când vine vorba de majorarea de taxe.

Ministrul muncii Rovana Plumb dă asigurări că dările nu vor creşte, însă liberalul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, susţine contrariul.

„Spunem cu fermitate că în 2015 şi 2016 nu prevedem creşteri de taxe şi impozite. Prevedem reducerea taxelor, aşa cum am procedat în ultimii 2 ani”, a spus Rovana Plumb, la emisiunea "Income" de la Antena 3.

„Am redus TVA-ul la pâine. Pentru 2015 prognozăm reducerea TVA-ului la fructe, legume şi carne. Am scutit de impozitare profitul reinvestit, am redus fiscalitatea pe piaţa muncii. Toate acestea demonstrează că poate exista creştere economică fără să ajungi la creşteri de taxe şi impozite”, a adăugat ministrul Muncii

În schimb, Lucian Isar consideră că „excedentul bugetar din acest moment se datorează taxelor din 2013 şi 2014”, precum taxa pe stâlp. În acelaşi timp, excedentul se explică şi printr-un „record de lipsă de investiţii.

„Domnul Tăriceanu, propus pentru funcţia de premier, a vorbit de creşteri de taxă, la fel cum a sugerat şi actualul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu”, a mai spus fostul ministru.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close