Antena 3 CNN Economic Biriş a descoperit cât de scump e să angajezi în România. Sulfina Barbu: El nu-și asumă funcția de secretar de stat

Biriş a descoperit cât de scump e să angajezi în România. Sulfina Barbu: El nu-și asumă funcția de secretar de stat

Biriş a descoperit cât de scump e să angajezi în România. Sulfina Barbu: El nu-și asumă funcția de secretar de stat
Sursa foto: Foto: Facebook
29 Feb 2016   •   21:34
Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, a descoperit cât de scump este să facă angajări în România.
 
"Vorbim de competitivitatea noastră economică. O componentă importantă este fiscalizarea muncii și Codul Muncii. Puțini înțeleg că, cu cât un Cod al Muncii este mai protectiv cu angajatul, cu atât îngreunează intrarea pe piața muncii a angajatului. Vorbesc de asta în calitate de angajator atâția ani de zile. Când în România sarcina fiscală de departe cea mai mare este pe contractele individuale de muncă, am ajuns să nu mai vorbim, să ne dăm seama că nu e bine să spunem că muncim în țara asta. Noi trebuie să spunem că dăm consultații, creăm, nu că suntem angajați, că suntem colaboratori. În niciun caz în țara asta nu trebuie să spunem că muncim, că e scump să muncești. Sunt foarte mari contribuțiile sociale", a spus Biriș.
 
Sulfina Barbu, vicepreședinte PNL, a spus că Biriș nu-și asumă funcția de secretar de stat.
 
”Nu-și asumă funcția de secretar de stat, vorbește ca un consultant fiscal în continuare”, a comentat liberala Sulfina Barbu, luni, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close