Antena 3 CNN Economic Gazul rusesc va fi mai scump pentru România din 2017

Gazul rusesc va fi mai scump pentru România din 2017

Gazul rusesc va fi mai scump pentru România din 2017
18 Dec 2016   •   16:17

România va plăti anul viitor un preț mai mare pe gazul importat din Rusia, în urma anunțului CEO-ului Gazprom, Alexei Miller, privind majorarea prețului gazului exportat în Uniunea Europeană (UE) de la 1 ianuarie 2017. Potrivit președintelui ANRE, Nicolae Havrileț, importurile de gaze naturale din Rusia vor acoperi în această iarnă 40% din consumul național.

În prezent, susține șeful ANRE, sunt semnate contracte de import gaze pe trimestrul al patrulea la o valoare de 68-70 lei Mwh, în timp ce piața internă este «blocată» de un preț de referință de 72 lei/Mwh, impus prin introducerea impozitului de 60% pe veniturile realizate din dereglementarea pieței gazelor.

Vineri, Miller a anunțat că Gazprom va majora prețurile percepute pentru gazul exportat în Uniunea Europeană în primul trimestru al anului viitor, ca urmare a tendinței ascendente a prețului petrolului, rezultată în urma acordului de micșorare a producției semnat de statele membre ale cartelului OPEC, dar și de Rusia și de alte state non-membre, anunță Profit.ro.

×
Subiecte în articol: gaze naturale Rusia pret
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close