Antena 3 CNN Economic Imobiliare Investeste inteligent: 3 solutii practice si economice pentru casele de la munte

Investeste inteligent: 3 solutii practice si economice pentru casele de la munte

Investeste inteligent: 3 solutii practice si economice pentru casele de la munte
22 Iun 2018   •   15:22

Chiar si pe timpul verii vremea se mentine capricioasa in zonele de munte, insa acest lucru nu este o noutate pentru tine, daca locuiesti deja in aceaste regiuni. Pentru a eficientiza sistemele de intretinere si protectie ale casei, nu ai nevoie de proiecte ample, ci doar de un plan cu adevarat practic. Daca ai incercat deja sa investesti in solutii ieftine, dar care nu s-au dovedit a fi de lunga durata, este momentul sa asculti sfatul specialistilor.

Satele pitoresti si orasele de la munte sunt atragatoare pentru cei care nu suporta agitatia si poluarea capitalei sau a celorlalte orase mari din tara. Fie ca deja locuiesti aici, sau vrei sa investesti in casuta ta de vacanta, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, pentru a-ti spori confortul si siguranta atat vara, dar si pe intreg timpul anului. Ai sansa sa experimentezi vara ca pe o vacanta continua si sa iti transformi casa intr-o oaza de liniste si relaxare. Avantajele detinerii unei case la munte merita, insa, orice investitie si efort depus.

Iata 3 lucruri in care sa investesti pentru a-ti asigura un mediu sigur, relaxant si ieftin la munte:

  • Printre primele lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand te multi sau vrei sa aduci imbunatatiri locuintei tale se afla crearea unui mediu ferit de pericole. La munte, in special, dar si in zonele rurale, in general, animalele salbatice si spargatorii de case sunt cele mai mari amenintari pentru locuinte si locuitorii ei. Un gard electric te ajuta, in schimb, sa reduci amenintarile din exterior. Instalarea se realizeaza rapid, costurile sunt minime, rezistenta in timp si pe orice tip de vreme este dovedita, iar eficienta este garantata de un numar tot mai mare de locuitori ai zonelor de munte care tin la distanta pradatorii apeland la aceasta metoda. Poti ingradi teritoriul curtii tale, sau poti monta gardul electric in exteriorul celui deja existent.

  • La interior, orice sezon ridica provocari atunci cand locuiesti la munte. Nu ai nevoie de mai multe lemne taiate, nu iti este necesara nici o centrala pe gaze mai puternica, nici mai multe paturi cu care sa te acoperi, nici haine groase pe timpul verii. Trebuie doar sa iti achizitionezi panouri radiante pentru camerele pe care le incalzesti. Indiferent de anotimp, acestea vor reflecta caldura, ca sa se pastreze la interior pentru cat mai mult timp. Solutia nu este, deci, sa incalzesti mai bine casa, ci sa conservi aceasta caldura folosind metode avantajoase ca pret si ca sisteme. Panourile radiante sunt o solutie eficienta pentru orice tip de casa. In plus, ai siguranta unor facturi echilibrate la gaze si electricitate.

  • Vrei sa reduci costurile de intretinere si mai mult? Profita de toate avantajele mediului inconjurator pe care le ai din plin la dispozitie locuind la munte. Soarele poate deveni principalul tau furnizor de energie, daca descoperi cele mai bune metode prin care iti poti crea confortul necesar. Cu ajutorul panourilor presurizate, functionale pe tot parcursul anului, iti alimentezi casa cu electricitate si apa calda in permanenta. Fii prietenul mediului inconjurator si renunta la furnizorii scumpi de energie, investind in cel mai bun echipament de convertire a energiei de la soare in electricitate pentru intreaga casa. Costurile vor fi amortizate curand, iar satisfactia ta privind traiul departe de orase va atinge noi cote.

Incearca acum sa iti transformi casa de la munte intr-un camin primitor si practic pentru tine si natura de care esti inconjurat la munte. Ai la dispozitie aceste solutii recomandate cu incredere de mii de locuitori ai localitatilor din zonele muntoase din tara noastra si din strainatate, pentru a te bucura cu adevarat de frumusetea locului.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close