x close

Fii alături de noi!

Preţul apartamentelor vechi din Capitală, sub 1000 euro/mp. Tranzacţiile, mai mici cu 50%

de 29 Ian 2009   •   13:47
Preţul apartamentelor vechi din Capitală, sub 1000 euro/mp. Tranzacţiile, mai mici cu 50% 
 8
bloc
Preţurile apartamentelor din Bucureşti sunt în cădere liberă. Reducerile de preţuri au avut loc în majoritatea zonelor Capitalei, cele mai afectate fiind cartierele din zone secundare, precum Militari, Dristor, Drumul Taberei sau 1 Decembrie. În aceste zone au fost înregistrate preţuri cu cel puţin 30% mai redise faţă de începutul anului trecut, anunţă Ziarul Financiar.
Potrivit analizei Bucharest Real Estate Index (BREI), realizată de firma de consultanţă Colliers International, preţul mediu pe metrul pătrat al locuinţelor din sectorul 6 al Capitalei s-a redus până la 1.135 euro.
Specialiştii preconizează că preţul apartamentelor va continua să scada cu circa 20%, ducând preţul mediu sub nivelul de 1.000 euro/metrul pătrat.
Andrei Sandu, director general al firmei de consultanţă imobiliara Media City, a declarat pentru Ziarul Financiar: ?Nu sunt tranzacţii în această perioadă şi din cauza faptului că oamenii încă nu s-au obişnuit cu ideea că preţurile scad. Din estimările noastre, numărul tranzacţiilor a scăzut cu peste 90%?.
În aceste condiţii, preţul locuinţelor vechi, faţă de maximul atins în primăvara anului trecut, a fost cu 25-30% mai mic.
Şi în zonele semi-centrale au fost inregistrate scăderi, dar mai mici. În zona Alba Iulia, apartamentele sunt cu 3% mai ieftine, în Decebal reducerea este de 8%) şi în Ştefan cel Mare preţurile au scăzut cu 15 %.
Pe de altă parte, tot Ziarul Financiar anunţă că numărul tranzacţiilor imobiliare realizate în decembrie 2008 a fost de numai 33.007, în scădere cu aproape 50% faţă de decembrie 2007.
Astfel, în conditiile în foarte puţine tranzacţii au fost realizate în ultima perioadă, reducerea preţurilor ar putea continua şi în urmatoarele luni, ajungând până la 50%.
Antena3.ro
poza

Actualitate

Imagini incredibile în Munții Bucegi: "Nu am mai văzut niciodată așa ceva!" VIDEO

Imagini spectaculoase au fost surprinse în Munții Bucegi. Un torent foarte puternic a măturat Jepii Mici, punând în pericol turiștii din zonă. Salvamontiștii au observat fenomenul extrem și au...

27 Iun 2016  •  12:10

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi la confort pentru o expediţie la care visa de ani buni: un pelerinaj pe El Camino, un drum de aproape 1.000 km, pe care l-a străbătut pe jos şi care i-a pus la...

26 Iun 2016  •  23:10

sati