x close

Fii alături de noi!

Preţul apartamentelor vechi din Capitală, sub 1000 euro/mp. Tranzacţiile, mai mici cu 50%

de 29 Ian 2009   •   13:47
Preţul apartamentelor vechi din Capitală, sub 1000 euro/mp. Tranzacţiile, mai mici cu 50% 
 8
bloc
Preţurile apartamentelor din Bucureşti sunt în cădere liberă. Reducerile de preţuri au avut loc în majoritatea zonelor Capitalei, cele mai afectate fiind cartierele din zone secundare, precum Militari, Dristor, Drumul Taberei sau 1 Decembrie. În aceste zone au fost înregistrate preţuri cu cel puţin 30% mai redise faţă de începutul anului trecut, anunţă Ziarul Financiar.
Potrivit analizei Bucharest Real Estate Index (BREI), realizată de firma de consultanţă Colliers International, preţul mediu pe metrul pătrat al locuinţelor din sectorul 6 al Capitalei s-a redus până la 1.135 euro.
Specialiştii preconizează că preţul apartamentelor va continua să scada cu circa 20%, ducând preţul mediu sub nivelul de 1.000 euro/metrul pătrat.
Andrei Sandu, director general al firmei de consultanţă imobiliara Media City, a declarat pentru Ziarul Financiar: ?Nu sunt tranzacţii în această perioadă şi din cauza faptului că oamenii încă nu s-au obişnuit cu ideea că preţurile scad. Din estimările noastre, numărul tranzacţiilor a scăzut cu peste 90%?.
În aceste condiţii, preţul locuinţelor vechi, faţă de maximul atins în primăvara anului trecut, a fost cu 25-30% mai mic.
Şi în zonele semi-centrale au fost inregistrate scăderi, dar mai mici. În zona Alba Iulia, apartamentele sunt cu 3% mai ieftine, în Decebal reducerea este de 8%) şi în Ştefan cel Mare preţurile au scăzut cu 15 %.
Pe de altă parte, tot Ziarul Financiar anunţă că numărul tranzacţiilor imobiliare realizate în decembrie 2008 a fost de numai 33.007, în scădere cu aproape 50% faţă de decembrie 2007.
Astfel, în conditiile în foarte puţine tranzacţii au fost realizate în ultima perioadă, reducerea preţurilor ar putea continua şi în urmatoarele luni, ajungând până la 50%.
Antena3.ro
poza

Actualitate

Tragedie în Capitală. Bărbat ucis după ce a fost lovit de un tramvai

Un pieton a fost accidentat mortal de un tramvai, sâmbătă seară, la intersecţia Străzii Lizeanu cu Bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală, informează ISU Bucureşti-Ilfov. Potrivit sursei citate, victim...

24 Sep 2016  •  23:44

poza

Show

Cristina Spătar, gest surprinzător pentru fostul soț de ziua lui

De ziua fostului ei soț, Cristina Spătar a făcut un gest surprinzător. Vedeta a postat pe Facebook o fotografie în care apare la pieptul lui Alin Ionescu, în ciuda scandalului în care au fost...

24 Sep 2016  •  23:03

sati