Antena 3 CNN Economic Lanțul de restaurante Divan a fost vândut

Lanțul de restaurante Divan a fost vândut

Lanțul de restaurante Divan a fost vândut
27 Feb 2017   •   16:37

După opt ani în care a dezvoltat ca afacere de familie lanţul de restaurante Divan Group, antreprenorul Andrei Iuşut a decis să vândă toate operaţiunile unui fond de investiţii turcesc, la începutul anului 2017.

Suma tranzacţiei, confidenţială, acoperă valoarea celor trei branduri dezvoltate Divan şi reţeaua fast food Divan Express, Meze Taverna şi Kuzina, toate plasate în zona centrală a Bucureştiului.

Brandul Divan a început cu un restaurant turcesc deschis în 2009 în Centrul Vechi al Bucureştiului, urmat în 2012 de restaurantul grecesc Meze Taverna, aflat tot în Centrul Vechi, iar în 2013 proprietarul a abordat zona Floreasca, deschizând încă un restaurant Divan.

În 2014, el a dezvoltat conceptul Divan Express, un fast food cu kebab-uri predefinite şi un nou mod de servire, în stil american, unde casele de marcat de la care se preia comanda sunt separate de zona de bucătărie. În prezent, Divan Express are restaurante în Piaţa Romană, Piaţa Victoriei şi Pipera. În primele nouă luni de activitate, Divan Express din Piaţa Romană a avut o cifră de afaceri de peste un milion de euro, în contextul în care îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu de doar 47 de metri pătraţi.

Ultimul inclus în grup a fost restaurantul Kuzina, lansat anul trecut în zona Barbu Văcărescu.

'După opt ani în care am dezvoltat trei modele de restaurante, am decis să iau o pauză şi să îmi dedic perioada următoare familiei. Ca planuri de business, nu exclud ca pe viitor să decid să intru şi în alte zone pe lângă cele HoReCa, dar voi rămâne cu siguranţă în zona de servicii. Grupul Divan a reprezentat pentru mine începutul vieţii de antreprenor, care a devenit acum ceea ce aş putea numi începutul unei corporaţii. Cu siguranţă, voi începe un nou capitol al carierei mele tot ca antreprenor, dar momentan explorez mai multe nişe', a declarat Andrei Iuşut, după anunţarea tranzacţiei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close