Antena 3 CNN Actualitate Media Hăineală a sesizat Inspecţia Judiciară "de capul ei". Radu Tudor face apel la jurisprudenţa CEDO pe libertatea de exprimare

Hăineală a sesizat Inspecţia Judiciară "de capul ei". Radu Tudor face apel la jurisprudenţa CEDO pe libertatea de exprimare

Hăineală a sesizat Inspecţia Judiciară "de capul ei". Radu Tudor face apel la jurisprudenţa CEDO pe libertatea de exprimare
07 Iun 2013   •   19:53

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, în ediţia de vineri a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3, cererea "conducerii" Consiliului Superior al Magistraturii ca Inspecţia Judiciară să facă verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei de trustul Intact.

Potrivit unor surse din CSM, citate de Radu Tudor în emisiune, preşedintele CSM Oana Hăineală a luat decizia de a sesiza Inspecţia Judiciară "de capul ei", neîntrunindu-se plenul Consiliului în acest sens, aşa cum ar fi trebuit.

În plus, realizatorul "Punctul de Întâlnire" a amintit în emisiune câteva elemente de jurisprudenţă CEDO în materie de liberă exprimare, postate inclusiv pe blogul personal.

"Libertatea de exprimare constituie unul din  fundamentele esentiale ale unei societati democratice si una din conditiile primordiale ale progresului sau si a dezvoltarii fiecarei persoane (Lingens c. Austriei). Sub rezerva celui de-al doilea paragraf al articolului 10, ea se aplica nu numai “informatiilor” sau “ideilor” primite in mod favorabil sau considerate ca inofensive, ci si celor care lovesc, socheaza sau nelinistesc o persoana sau o parte a populatiei, in baza pluralismului, tolerantei si spiritului de deschidere fara de care o societate democratica nu poate exista (Handyside c. Regatului Unit; Jersild c. Danemarcei; Vogt c. Germaniei)", scrie Radu Tudor pe blog.

"Recent, Parlamentul European a adoptat un raport important privind libertatea de exprimare in mass media. Comunicatul CSM de astazi e proba materiala a incalcarii grave din partea CSM a deciziei Parlamentului European. Drept pentru care vor exista consecinte. Chiar saptamina viitoare vor fi sesizate forurile europene in drept in legatura cu demersul CSM", a mai arătat jurnalistul.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close