Antena 3 CNN Actualitate Media Omul de casă al B1 TV, suspectat de A.N.I. de fals în declaraţii

Omul de casă al B1 TV, suspectat de A.N.I. de fals în declaraţii

Omul de casă al B1 TV, suspectat de A.N.I. de fals în declaraţii
16 Apr 2014   •   18:35

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General pentru fals în declaraţii în cazul celei care se ocupă de finanţele B1 TV, Maria Pintilie. Aceasta a "omis" să declare că în timp ce face parte din Consiliul Director al postului public de radio deţine şi funcţia de administrator al unei societăţi private.

ANI o suspectează pe Maria Pintilie, membru în Comitetului Director din SRR, de fals în declaraţii. În cazul în care va fi găsită vinovată, Maria Pintilie riscă între 3 luni şi 2 ani de închisoare sau amendă. 

Inspectorii de integritate au găsit-o pe Pintilie în stare de incompatibilitate pentru că a deţinut, timp de doi ani, în acelaşi timp, calitatea de membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, dar şi cea de administrator al SC Incon Expert SRL. Potrivit inspectorilor de integritate, Maria Pintilie s-ar face vinovată de fals în declaraţii prin omisiune.

Incompatibilitatea ar fi trebuit anunţată în termenul prevăzut de lege atât în Parlament cât şi la Societatea Română de Difuziune.

Maria Pintilie poate fi sancţionată de fals în declaraţii, pentru că nu a respectat niciuna dintre aceste prevederi, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conform legii, cei care ocupă funcţia de membru al comitetelor directoare din SRR au acelaşi regim de incompatibilitate ca cel prevăzut pentru miniştri sau secretari de stat. Cu alte cuvinte, sunt incompatibili cu funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

Maria Pintilie este o apropiată a lui Sorin Oancea, şi omul care se ocupă de partea financiară a afacerilor, inclusiv cele personale, ale acţionarului B1 TV.


Maria Pintilie, este, începând din ianuarie 1996, administrator al Incon Expert, iar începând din martie 2012 deţine şi funcţia de membru al Comitetului Director din SRR.

×
Subiecte în articol: ANI
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close