Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 07 decembrie: Cum au decis parlamentarii că nu sunt în conflict de interese dacă îşi angajează rudele

Revista presei - 07 decembrie: Cum au decis parlamentarii că nu sunt în conflict de interese dacă îşi angajează rudele

Revista presei - 07 decembrie: Cum au decis parlamentarii că nu sunt în conflict de interese dacă îşi angajează rudele
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Dec 2011   •   09:59
Gândul. Cum au decis parlamentarii că nu sunt în conflict de interese dacă îşi angajează rudele: senatorii şi deputaţii beneficiază de autonomie. Din Gandul aflăm că parlametarii au găsit soluţia ca să nu mai fie acuzaţi de conflict de interese atunci când îşi angajează rudele. Comisia parlamentară pentru statut a decis, în locul instanţei, că aleşii beneficiază de autonomie. Drept urmare, conflictul de interese nu poate fi reţinut în privinţa angajării personalului birourilor parlamentare indiferent de calitatea persoanei angajate".

Cotidianul. Noi măsuri pentru ca alegerile să fie fraudate. Cotidianul ne spune că pe site-ul MAI a apărut o nouă variantă a legii „Igaş" care consfinţeşte comasarea alegerilor. Noul text suspendă unele prevederi din legislaţia aflată în vigoare, fapt ce va permite în măsură mai mare fraudarea alegerilor în 2012. Astfel, au disparut referirile la circumscripţii, judeţe şi colegii.

Puterea. 7,7 milioane de lei cu dedicaţie de la Spitalul Militar. Jurnaliştii de la Puterea ne confirmă faptul ca in sistemul sanitar sunt totuşi bani insă ei sunt folositi în alte scopuri. Numai în cursul anului 2010, conducerea spitalului Militar din Bucureşti a încheiat 64 de contracte în valoare de 7,7 milioane de lei prin negociere directă, fără publicarea vreunui anunţ de participare.

Jurnalul Naţional. 962 de milioane de euro pe autostrăzile patriei. Din Jurnalul aflăm că, în 2012, 215 milioane de euro vor merge către 14 centuri ocolitoare şi reabilitarea a 2.000 de kilometri de drum naţional. De asemenea, aflăm că autostrada Bucureşti – Ploieşti, pentru care s-a asigurat finanţare şi în acest an, fiind construită integral pe bani de la buget, nu va fi gata pe 15 decembrie. În loc de inaugurare, la 15 decembrie vor fi analizate stadiile lucrărilor de pe cele trei tronsoane.

Adevărul. Autostrada Nădlac-Arad se surpă înainte de a fi terminată. Jurnaliştii de la Adevărul ne informează că, după ce au lucrat în ritm alert timp de două luni, pentru a rămâne în grafic, constructorii autostrăzii Nădlac-Arad, parte a coridorului IV paneuropean, trebuie să dărâme aproape tot ce au ridicat până acum din cauza pământului care nu poate susţine noua construcţie.

Ring. Sănătatea, la pământ în România. Din Ring aflăm că românii sunt total nemulţumiţi de serviciile medicale şi de modul în care sistemul este administrat. România este ţara cu cel mai scăzut nivel de mulţumire, de doar şase la sută. Cel puţin asta rezultă dintr-un studiu realizat în 28 de ţări de către IRIS Network.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close