Antena 3 CNN Actualitate Media SEEMO va organiza la București o conferință privind libertatea presei

SEEMO va organiza la București o conferință privind libertatea presei

SEEMO va organiza la București o conferință privind libertatea presei
22 Sep 2014   •   15:29

O conferință privind libertatea presei, influența politicului asupra mass-media și corupția va fi organizată marți, 23 septembrie, la Palatul Parlamentului, anunță Organizația pentru Media din Sud-Estul Europei (SEEMO).

Dezbaterile se vor axa pe evoluțiile care au impact asupra libertății presei, precum și pe reglementările privind mass-media, pe influența politicului asupra presei, pe modul în care mass-media relatează despre corupție și pe starea actuală a jurnalismului de investigație din România, scrie Agerpres.

Conferința va fi inaugurată de premierul Victor Ponta și de dr. Erhard Busek, coordonator al Inițiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI), președinte al Institutului pentru Regiunea Dunării și Europa Centrală, fost coordonator special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est și fost vicecancelar al Austriei.

La deschiderea evenimentului vor mai fi prezenți secretarul general al SEEMO, Oliver Vujovic, și președintele SEEMO România, Marina Constantinoiu. Totodată, este așteptată și participarea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

În timpul ceremoniei de deschidere va fi decernată distincția 'Dr Erhard Busek — Premiul SEEMO pentru o mai bună înțelegere în Sud-Estul și Centrul Europei' câștigătorului din acest an.

Printre conferențiari se numără: Erik Csernovitz, secretar general adjunct al Inițiativei Central-Europene (CEI); Joan Barata Mir, consilier principal la Biroul Reprezentantului OSCE privind Libertatea Presei; Renate Schroeder, director al Federației Europene a Jurnaliștilor (EFJ); Ognian Zlatev, șeful reprezentanței Comisiei Europene în Bulgaria; Vincenzo Le Voci, secretar general al 'Clubului de la Veneția'; Sasa Lekovic, jurnalist croat, reporter de investigație care activează în Europa de Sud-Est; Mitja Mersol, om politic sloven și fost redactor-șef al cotidianului Delo; Steven M. Ellis, consilier principal al IPI pe probleme de libertatea presei; Boris Bergant, fost director general adjunct la RTV Slovenia și fost vicepreședinte al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union, EBU); și Ross Biggam, director general al Asociației Televiziunilor Comerciale din Europa (ACT).

Invitații străini se vor alătura jurnaliștilor, editorilor, experților media și directorilor de mass-media din România pentru a discuta despre situația presei din România și din Europa.
Evenimentul este organizat de SEEMO, în parteneriat cu Academia Internațională — Centrul Internațional Media (IA-IMC) și cu Organizația de PR pentru Europa Centrală și de Sud-Est (SECEPRO), Agenția Națională de Presă AGERPRES, INTACT Media Group, TVR, Radio Romania Actualitati, Facultatea de Jurnalism Si Comunicare – Universitatea Bucuresti, RADOR,  fiind partenerii media ai evenimentului.



×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close