Antena 3 CNN Economic Ministerul Pădurilor: Transportul de lemn oprit de activişti pe Transfăgărăşan era unul legal

Ministerul Pădurilor: Transportul de lemn oprit de activişti pe Transfăgărăşan era unul legal

Ministerul Pădurilor: Transportul de lemn oprit de activişti pe Transfăgărăşan era unul legal
de M.Z.    |    11 Mar 2017   •   21:56

Ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat, sâmbătă, că autocamionul cu lemne oprit vineri de activiştii Agent Green, oamenii de ştiinţă şi alpiniştii care au protestat pe Tranfăgărăşan făcea un transport legal, iar în zonă nu au fost găsite exploatări forestiere ilegale sau tăieri din păduri virgine, potrivit News.ro.

Mai mult, ministerul a concluzionat că acţiunea organizaţiilor neguvernamentale a avut mai degrabă ”obiectivul de a aduce în atenţia publicului subiectul” şi adâugând că astfel de manifestaţii ”produc mai degrabă confuzie” şi pot aduce ”prejudicii grave personalului silvic”, dacă ”sunt organizate fără o minimă pregătire prealabilă”.

Reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor au transmis, sâmbătă, printr-un comunicat, că autocamionul cu numărul de înmatriculare AG 95 SRV, oprit vineri, în jurul orei 11:00, la kilometrul 64 de pe DN 7C, de către protestatari făcea un transport legal.

”În urma verificărilor în Sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase - SUMAL, s-a constatat că transportul era unul legal. În avizul de însoţire seria AP nr. 2393420/10.03.2017, emis de Ocolul Silvic Vidraru, era consemnată cantitatea de 17,82 mc lemn de foc din specia fag, la un număr de 26 de piese transportate”, se arată în comunicat.

Citiți și Activiștii blochează camioanele cu lemne din Munții Făgăraș. Agent Green: „Ne confruntăm cu o catastrofă națională”

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close