Antena 3 CNN Economic Ministerul Turismului vrea să elaboreze un Master-plan de investiții

Ministerul Turismului vrea să elaboreze un Master-plan de investiții

Ministerul Turismului vrea să elaboreze un Master-plan de investiții
06 Feb 2017   •   17:55

Autorităţile vor să realizeze un Master-plan de investiţii în turism până la 1 iulie, pentru că în acest moment nu există nimic coerent în ceea ce priveşte investiţiile în turism. În proiectul de buget al ministerului sunt prevăzute transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investiţii în turism în valoare de 25 milioane de lei, scrie Jurnalul Național.

"Realizăm un Master-plan de investiţii pe turism, care fi gata la 1 iulie 2017. La ora actuală nu există nimic coerent în ceea ce priveşte investiţiile în turism, doar o Hotărâre de Guvern 120/2010 care a fostă făcută praf din punctul de vedere al unităţilor administrativ-teritoriale", a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament. El a precizat că în judeţul Hunedoara s-au alocat deja 700.000 lei pentru domeniul schiabil de la Straja.

Ministrul Turismului are în vedere pentru 2017 creşterea încasărilor din turism ca procent în PIB până la 2% comparativ cu 2016, când încasările au reprezentat 1,8% din PIB, creşterea circulaţiei turistice cu 10%, precum şi reducerea cu 1% a migraţiei forţei de muncă din sectorul turism. Conform programului de marketing, Ministerul Turismului şi-a propus creşterea sumelor cheltuite/pachet turistic de către vizitatorii străini la 675 de euro, până în 2021, iar pentru turiştii români, la 270 de euro.

Ministerul Turismului vrea să atragă cu 12,5% mai mulţi străini în România şi de 9,5% mai mulţi turişti români.

"Deja a ajuns o scrisoare către toţi preşedinţii de Consilii Judeţene, primari de staţiuni, prin care să îmi trimită răspuns până cel târziu pe 10 februarie, în care să-mi explice ce studii de fezabilitate au sau proiecte pe care le consideră foarte importante pentru a le include în acest Master-plan de investiţii” ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre

×
Subiecte în articol: turism investitii
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close