Antena 3 CNN Economic Ministrul Ilan Laufer, interviu la FOX Business: Parteneriatul cu SUA este o prioritate

Ministrul Ilan Laufer, interviu la FOX Business: Parteneriatul cu SUA este o prioritate

Ministrul Ilan Laufer, interviu la FOX Business: Parteneriatul cu SUA este o prioritate
19 Dec 2017   •   17:07

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a vorbit la postul american de televiziune FOX Business despre relațiile cu președintele Donald Trump și acordurile economice dintre România și SUA.

”România este cel mai pro-american stat din UE. Suntem primii care implementăm ceea ce a spus Donald Trump privind alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. Acești bani vor merge pentru dotări noi și am cumpărat sisteme de rachete Patriot pentru apărare. Pentru noi a fost o prioritate să lucrăm cu companiile americane. Afacerea este în valoare de 4 miliarde de dolari. A fost făcută deja o plată, urmează încă una până la sfârșitul anului. Suntem aripa estică a NATO și UE, trebuie să securizăm granițele” a spus Ilan Laufer.

Ministrul a vorbit și despre viitorul relațiilor economice dintre România și SUA.

”Pentru mine a fost o prioritate extinderea parteneriatului strategic cu SUA. Toți vor ca acest parteneriat să se extindă și la nivel economic. În acest an am avut prima investiție de 100 de milioane de dolari a unei companii românești în SUA, exporturile SUA către România au crescut în acest an cu 3%. Schimburile bilaterale vor ajunge la 3 miliarde de dolari” a mai spus Ilan Laufer.

 

 

×
Subiecte în articol: ilan laufer parteneriat România SUA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close