Antena 3 CNN Economic Ministrul Muncii, lămuriri privind dublarea salariilor. ”Unele se vor dubla sau chiar tripla, dar vorbim de salariile mici”

Ministrul Muncii, lămuriri privind dublarea salariilor. ”Unele se vor dubla sau chiar tripla, dar vorbim de salariile mici”

Ministrul Muncii, lămuriri privind dublarea salariilor. ”Unele se vor dubla sau chiar tripla, dar vorbim de salariile mici”
06 Mar 2017   •   21:08

Creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56% în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani, şi oricine are neclarităţi poate citi programul de guvernare, a scris luni pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

"Ca să fiu foarte clară, deşi aveam senzaţia că s-a înţeles şi că e logic: creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56% în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situaţii în care salariile sub 4.000 lei, care se dublează, pe medie, să depăşească salariile care sunt acum în plată la 7.000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la alta. De altfel, observ că rugămintea ca anexa cu salariile din Armată şi Ordine publică să nu fie dată presei până nu devine finală ca urmare a negocierilor a rămas doar deziderat şi a "scăpat" în presă. De acolo, oricine poate vedea cum se calculează salariile până în 2021. Cu precizarea că anexa nu e finală, până nu avem acordul final cu sindicatele şi nu se aproba în Parlament. P.S. Cine are neclarităţi poate citi programul de guvernare", scrie ministrul Muncii. 

Ministrul Muncii s-a aflat luni în platoul emisiunii ”Sinteza Zilei”, unde a explicat exact modul în care vor crește salariile. Lia Olguța Vasilescu a explicat că, în unele cazuri, vom putea vorbi chiar de o dublare sau o triplare a salariului.

”Sunt foarte multe salarii mici, pe care dacă le creștem cu, să zicem 10%, nu ar însemna foarte mult. Am analizat cum trebuie să facem legea salarizării unitare, unele categorii de bugetari au fost lăsate complet pe dinafară, cum este cazul militarilor, de aceea o să vedeți acolo creșteri spectaculoase” a spus ministrul Muncii.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close