Antena 3 CNN Economic Mohammad Murad: România are nevoie de 200.000 de oameni pentru joburi la privat

Mohammad Murad: România are nevoie de 200.000 de oameni pentru joburi la privat

Mohammad Murad: România are nevoie de 200.000 de oameni pentru joburi la privat
21 Feb 2018   •   14:46

Mediul de afaceri din România are nevoie de 200.000 de oameni astăzi pentru a fi angajaţi, dar munca la stat este mai atractivă, susţine preşedintele Federaţiei Patronatului din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad.

'Avem o problemă majoră privind zona patronală, anume că nu mai sunt oameni. Astăzi în România avem nevoie de cel puţin 200.000 de oameni şi vor fi toţi angajaţi, în mediul privat. Cel mai atractiv, pentru cineva care caută un loc de muncă, este statul. Asta înseamnă mult. Este un mare handicap câtă vreme statul este mai atractiv decât mediul de afaceri. De ce? Pentru că este mult mai uşor acolo şi mulţi dintre ei muncesc acolo mai puţin şi nu răspund la nimic aproape. Nu au problema salariilor că se plătesc', a declarat, miercuri, Mohammad Murad, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu a înţeles niciodată de ce salariile la stat sunt mai mari decât la privat.

'Salariile la cei care muncesc sunt mai mici decât la cei care sunt bugetari. Nu avem oameni. Mâine, poimâine se deschide sezonul la mare şi vă spun sincer sunt unităţi hoteliere care nu au personal şi nu au cum să deschidă. Unii spun că nu dăm salarii bune. E greşit. Noi dăm cât putem încât să nu intrăm în pierdere. Rentabilitatea în zona de turism este undeva la 5% pe an. Îţi trebuie 20 de ani ca să recuperezi investiţia', a explicat preşedintele FPTR.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: angajari munca
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close