Antena 3 CNN Economic Mutare surpriză în fruntea BCR. Un român preia șefia băncii

Mutare surpriză în fruntea BCR. Un român preia șefia băncii

Mutare surpriză în fruntea BCR. Un român preia șefia băncii
Sursa foto: foto: www.economiczoom.ro
31 Aug 2015   •   15:31

"Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR) l-a nominalizat pe Sergiu Manea, actualmente Vicepreşedinte pentru Corporate Banking şi Pieţe de Capital, drept CEO succesor al lui Tomas Spurny. Mandatul face obiectul aprobării de către Banca Naţională a României.

Tomas Spurny a decis să demisioneze şi să părăsească poziţia de CEO la sfârşitul lunii septembrie 2015, dând curs altor oportunităţi profesionale. Tomas Spurny a îndeplinit responsabilităţile de CEO pe parcursul ultimilor trei ani şi jumătate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare şi redresare financiară a băncii.

Începând cu 1 octombrie 2015, Sergiu Manea va deveni succesorul său în poziţia de CEO al BCR. Sergiu Manea s-a alăturat BCR odată cu revenirea sa în România în anul 2012, continuând o carieră de peste cincisprezece ani la nivel internaţional, în roluri manageriale de investment şi corporate banking. În poziţia sa de Vicepreşedinte acesta a asigurat conducerea liniei funcţionale Corporate supervizând diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reţeaua de centre comerciale dedicate companiilor mici şi mijlocii, investment banking, pieţe de capital, trazacţii bancare & finanţarea comerţului, sector public & finanţarea infrastructurii", se arată într-un comunicat de presă al BCR.

×
Subiecte în articol: BCR
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close