Antena 3 CNN Economic Negocieri pentru Legea salarizării unitare. Sindicatele au discutat cu ministrul Muncii și se întâlnesc marți cu șeful de la Finanțe

Negocieri pentru Legea salarizării unitare. Sindicatele au discutat cu ministrul Muncii și se întâlnesc marți cu șeful de la Finanțe

Negocieri pentru Legea salarizării unitare. Sindicatele au discutat cu ministrul Muncii și se întâlnesc marți cu șeful de la Finanțe
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    06 Mar 2017   •   14:10

 

UPDATE 14.10 - Președintele Sindicatului polițiștilor, Dumitru Coarnă, a spus luni, după negocierile cu ministrul Muncii, că va urma acum o discuție cu ministrul de Finanțe, pentru a încercare să rezolve situația. 

”Am avut o discuție tehnică cu ministrul Muncii, ne-a promis că vom avea o discuție cu ministrul de Finanțe, pentru a detensiona această stare conflictuală”, a spus spus Dumitru Coarnă.

”Noi nu ne dorim să ieșim în stradă”, a adăugat Coarnă, spunând că speră ca solicitarea lor să se rezolve.

Aceştia sunt nemulţumiţi că indemnizaţiile şi sporurile de bază ale agenţilor nu au fost majorate, deşi salariul minim a ajuns la 1.450 de lei. 

----------------------------

Știrea inițială 12.14

Guvernul are discuţii importante luni cu sindicatele din ordine publică şi sănătate. 

Este vorba despre negocierile pentru viitoarea lege a salarizării unitare. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a asigurat pe sindicalişti că va lua în calcul propunerile lor, dar şi-ar dori ca proiectul legii să nu sufere modificări substanţiale. 

Negocierile de luni ar putea opri şi protestele anunţate de sindicaliştii din Poliţie. Aceştia sunt nemulţumiţi că indemnizaţiile şi sporurile de bază ale agenţilor nu au fost majorate, deşi salariul minim a ajuns la 1.450 de lei. 

Dacă discuţiile nu vor ajunge la o concluzie favorabilă, poliţiştii ameninţă cu proteste de amploare.

Citiți și Guvernul, amenințat cu proteste și blocaj major: 10.000 de polițiști anunță că ies în stradă

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close