Antena 3 CNN Economic Subiectiv: Neimpozitarea salariilor tinerilor, respinsă de guvern. Ce notă merită Executivul pentru poziţia în acest caz?

Subiectiv: Neimpozitarea salariilor tinerilor, respinsă de guvern. Ce notă merită Executivul pentru poziţia în acest caz?

Subiectiv: Neimpozitarea salariilor tinerilor, respinsă de guvern. Ce notă merită Executivul pentru poziţia în acest caz?
18 Iul 2016   •   21:02

Guvernul nu susține inițiativa legislativă care propune ca tinerii până în 25 de ani să fie scutiți, timp de 3 ani, de impozitul pe venit, facilitate care i-ar ajuta și pe angajatori, scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului. Executivul a comunicat Parlamentului că o astfel de măsură ar discrimina alți tineri și nu ar asigura tratament egal tuturor investitorilor.

În cadrul ediţie de luni a emisiunii ''Subiectiv'', invitaţii lui Răzvan Dumitrescu au acordat note pentru poziţia guvernului în această chestiune.

Antreprenorul Răzvan Pascu susţine că această măsură nu era una discriminatorie, mai ales că şi o măsură similară este deja aplicată în cazul celor care lucrează în domeniul IT.

''Cei care lucrează în domeniul tehnologiei informaţiilor din România nu plătesc impozite pe venit. Este precizat în codul fiscal - într-adevăr, trebuie să lucrezi la un software care să aibă doi ani pe piaţă. Mai mult decât atât, eu ştiu că guvernul lucrează chiar la extinderea facilităţilor fiscale din IT', adică acestora să se aplice şi start-up-urilor. Prin urmare, dacă vrem să le oferim unora nişte facilităţi ele nu sunt discriminatorii în cazul unora. Pentru poziţia din momentul acesta şi pentru răspunsul pe care l-a oferit guvernul, acord, evident, nota 4'', a precizat Pascu.

 

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close