Antena 3 CNN Economic Biz News Concesionarea resurselor din zona Insulei Şerpilor. S-au desecretizat anexele (Vezi documentele)

Concesionarea resurselor din zona Insulei Şerpilor. S-au desecretizat anexele (Vezi documentele)

Concesionarea resurselor din zona Insulei Şerpilor. S-au desecretizat anexele (Vezi documentele)
Sursa foto: marea neagra
06 Feb 2009   •   17:22

Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a făcut publică Hotărârea de Guvern 1446/2008, împreună cu actul adiţional şi celelalte documente aferente deciziei de concesionare a resurselor petroliere şi de gaze naturale din Marea Neagră, pe care România le-ar fi câştigat la Haga.
Pe final de mandat, Guvernul Tăriceanu a prelungit un contract de concesionare pentru o firmă canadiană exact în zona Insulei Şerpilor. Este vorba de hotărârea din şedinţa de Guvern din 12 noiembrie 2008, prin care perimetrele XIII Pelican si XV Midia sunt concesionate firmei canadiene Sterling Resourcess Ltd. (Vezi decizia pe site-ul guvernului.) În 1992 a fost semnat un acord de explorare şi împărţire a producţiei, pe vremea Guvernului Stolojan, la o primă vedere acesta fiind acum doar reînnoit.
În 2008, acordul de explorare şi împărţire a producţiei a fost transformat de ANRM într-un contarct de concesiune, iar guvernul a ratificat a ratificat modificarea, anexele hotărârii fiind secrete, în condiţiile în care autorităţile ştiau că în zonă există un litigiu teritorial cu Ucraina. Concesionarea către firma canadiană Sterling Resourcess Ltd s-a făcut prin Midia Resources, o firmă cu un capital de 200 de lei, fără angajaţi, cu o cifră de afaceri nulă în 2007.
HOTARAREA DE GUVERN 1446/2008
NOTA DE FUNDAMENTARE LA HG 1446/2008
ORDIN PRIVIND DECLASIFICAREA CONTRACTULUI DE EXPLORARE ANRM - STERLING RESOURCES Ltd
CORESPONDENTA DINTRE ANRM SI STERLING RESOURCES Ltd CU PRIVIRE LA DECLASIFICAREA CONTRACTULUI
ACTUL ADITIONAL NR. 11 LA CONTRACTUL DE EXPLORARE SI IMPARTIRE A PRODUCTIEI PENTRU PERIMETRELE XIII PELICAND SI XV MIDIA
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close