Antena 3 CNN Economic Biz News Barroso cere o politică economică mai puternică în UE

Barroso cere o politică economică mai puternică în UE

Barroso cere o politică economică mai puternică în UE
Sursa foto: manuel barrso
11 Mai 2010   •   16:58

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a promis să facă presiuni pentru politică economică de cooperare mai puternică, după acordul "fără precedent" de luni de a stabiliza moneda unică.
Acesta a făcut declaraţii la Bruxelles, după ce guvernele UE au stabilit un pachet de salvare a euro în valoare de 750 miliarde de euro, din care 500 de miliarde din banii europeni.

Barroso amintea că a susţinut cauza "unei guvernări economice întărite " de mult timp, iar acordul de acum este ultima dovadă a necesităţii unor legături economice mai apropiate.
"Avem nevoie de o Uniune mai puternică în politica economică, de o respectare mai puternică a statelor membre a politicilor şi regulilor stabilite la nivelul Uniunii."
Preşedintele Comisiei sublinia că o asemenea strategie este acum în lucru.
Comisia este de aşteptat să prezinte miercuri propuneri prin care să ceară guvernelor UE să semneze un set de politici economice coordonate şi centralizate, cu o supraceghere mai strică a "dezechilibrelor macroeconomic" din UE, o reglementare mai transparentă a pieţelor financiare şi zb mecanism permanent de criză care să facă faţă unor viitoare crize economice.

Barroso declara anterior că "lecţia din această criză este că dacă doreşti o uniune monetară, ar trebui să promovezi şi o uniune economică?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close