Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Cota unică s-ar putea diminua până la 12% în 2011

Băsescu: Cota unică s-ar putea diminua până la 12% în 2011

Băsescu: Cota unică s-ar putea diminua până la 12% în 2011
Sursa foto: basescu
05 Noi 2009   •   11:36

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că ar fi posibilă o diminuare a cotei unice de impozitare la 14% sau chiar de 12%, însă în anul 2011.

"Cota unică şi-a făcut datoria perfect. Este una dintre cheile evoluţiei noastre economice pozitive: neafectarea cotei unice. Dacă vom putea cândva, probabil în 2011, va trebui să o coborâm de la 16% la 14%, poate chiar la 12%, pentru că acum vine şi legea care nu mai impozitează profitul reinvestit. Or, interesul nostru, pe de o parte, este să stimulăm consumul într-un mod specific economiei de piaţă, adică lăsând mai mulţi bani în buzunarele salariaţilor, iar, pe de altă parte, să dăm posibilitatea oamenilor de afaceri să reinvestească mai mult", a declarat Traian Băsescu pentru Realitatea FM.

Şeful statului a mai spus că trebuie menţinută cota TVA la acelaşi nivel.

Preşedintele a declarat şi că sectorul bugetar va fi ferit de disponibilizări masive doar dacă angajaţii de aici vor accepta să li se mai taie din venituri. Potrivit lui Băsescu, primii vor pleca cei 9.000 de oameni din agenţiile guvernamentale care se restructurează. Procesul va continua dar nu ?iraţional?.

?Deocamdată este vorba de 9.000 de bugetari care fac parte din agenţiile care se desfiinţează. Nu am o evaluare, nu e obiectivul meu sau al Guvernului să reducă iraţional numărul de bugetari ,dar cei care


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cota unica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close