Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, la finalul discuţiilor cu FMI: Subvenţiile din agricultură se vor reduce masiv

Băsescu, la finalul discuţiilor cu FMI: Subvenţiile din agricultură se vor reduce masiv

Băsescu, la finalul discuţiilor cu FMI: Subvenţiile din agricultură se vor reduce masiv
Sursa foto: subventii
06 Mai 2010   •   19:12

Guvernul va lua măsuri legate de modificări la Codul Muncii pentru a flexibiliza forţa de muncă şi va întreprinde analize cu privire la impozite, precum cel pe terenurile agricole, a anunţat, joi, şeful statului. "Suprafaţa agricolă nelucrată a fost în 2009 aproape 30% din totalul suprafeţei agricole. Se acordă subvenţie şi pentru suprafaţa nelucrată, motiv pentru care, din cauza evaziunii din agricultură, statul român a alocat 30 de miliarde de lei subvenţii şi a încasat doar 400 de milioane", a declarat Traian Băsescu.

Prin urmare, "subvenţiile se vor reduce masiv, iar banii recuperaţi vor fi alocaţi către cei care au nevoie în mod real. Subvenţiile globale vor fi sistate şi se vor acorda subvenţii celor care au nevoie de ele", a menţionat preşedintele.

Totodată, Traian Băsescu a solicitat miniştrilor Vasile Blaga şi Adriean Videanu să aibă în vedere bunurile care fac obiectul contrabandei, România confruntându-se cu probleme în acest sector.

Mai mult, Guvernul împreună cu organismele internaţionale, FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, solicită transparentizare modului de organizare a licitaţiilor. "Invit public să se utilizeze sistemele electronice de licitaţie", spune Băsescu. Preşedintele menţioenază că se cer "modificări şi în zona modului de atribuire a licitaţiilor. Trebuie să existe o structură administrativă de apel pentru participanţii la licitaţii". Şeful statului a dat exemplul licitaţiei întocmite în 2006 pentru tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, a cărui câştigător acum e de negăsit. Acest lucru nu ar mai fi fost posibil dacă ar fi existat un organism specializat în centralizarea licitaţiilor şi supravegherea acestora.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: subventii agricultura Traian Băsescu FMI
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close