Antena 3 CNN Economic Biz News Berceanu: Ar fi o soluţie ca Bechtel să renunţe la jumătate din proiectul pentru autostrada Transilvania

Berceanu: Ar fi o soluţie ca Bechtel să renunţe la jumătate din proiectul pentru autostrada Transilvania

Berceanu: Ar fi o soluţie ca Bechtel să renunţe la jumătate din proiectul pentru autostrada Transilvania
Sursa foto: radu berceanu
31 Mar 2009   •   00:53

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la reuniunea miniştrilor transporturilor din UE, că, în forma în care este acum, contractul cu Bechtel pentru construcţia autostrăzii Transilvania nu poate să continue.


"În felul în care e, oricum n-avem cum să continuăm. Ar fi o soluţie de mijloc, ca ei să facă jumătate şi să ne lase liberi în cealaltă jumătate. Dacă o să ambiţioneze pe alte variante, o să vedem atunci ce soluţii vom alege", a declarat Radu Berceanu.

Cu toate acestea, oficialul recunoaşte că "autostrada Transilvania din păcate are la bază un contract semnat în 2003-2004 foarte, foarte dezavantajos, în care Bechtel are toate drepturile, iar noi avem obligaţia să le dăm bani mulţi. Dacă rupem contractul, iarăşi pierdem foarte mult. Deci e greu de găsit o ieşire", a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

El a mai spus că o variantă posibilă care să fie agreată de ambele părţi ar consta în faptul ca Bechtel să renunţe la constucţia unei părţi de autostradă, care să fie concesionată altei firme.

"Eu am discutat cu ei un program pe anul 2009, un protocol adiţional contractului, prin care să stabilim mai clar anul acesta ce fac ei şi ce le plătim noi. Am discutat cu ei să stabilim nişte lucruri până în 2012, ca să fie foarte clar ce avem noi de făcut şi să fim siguri că putem să terminăm porţiunea de la Câmpia Turzii până la Borş. O a treia problemă pe care o vom relua peste o lună şi jumătate -eu le-am dat-o ca temă de gândire, urmează să vedem ce răspuns o să ne dea- e legată de renunţarea lor eventuală la porţiunea de la Braşov până la Câmpia Turzii, pe care să o scoatem la o concesiune şi să avem o altă firmă", a explicat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, foarte probabil, Bechtel n-ar vrea să renunţe la nimic din actualul contract. 'Probabil că ei n-ar renunţa, dar avem şi noi mijlocul de a renunţa noi la contract, ceea ce o să ne facă însă să pierdem doi ani', a precizat Radu Berceanu.

Luni au fost reluate şi lucrările la autostradă după o pauză de trei luni de şomaj tehnic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close