Antena 3 CNN Economic Biz News FMI acceptă menţinerea taxelor şi scăderea pensiilor şi salariilor (VIDEO)

FMI acceptă menţinerea taxelor şi scăderea pensiilor şi salariilor (VIDEO)

FMI acceptă menţinerea taxelor şi scăderea pensiilor şi salariilor (VIDEO)
Sursa foto: jeffrey franks
08 Mai 2010   •   18:10

FMI acceptă menţinerea taxelor şi scăderea pensiilor şi salariilor, cu condiţia ca economiile să ajungă exclusiv la investiţii. Reprezentanţii Fondului au discutat sâmbătă o oră cu miniştrii Guvernului Boc, iar duminică se vor întâlni cu liderii PSD, cu cei ai PNL şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Întâlnire fulger între FMI şi Guvern. Experţii Fondului Monetar Internaţional au discutat aproximativ o oră cu premierul Emil Boc şi membrii Guvernului. Fondul a anunţat Guvernul că este de acord ca deficitul bugetar să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile şi nu prin majorarea taxelor. Condiţia este ca economiile rezultate să fie utilizate numai pentru investiţii.

Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu susţine că nu este nevoie de alte măsuri, în afara celor anunţate de şeful statului.

Videanu anunţă disponibilizarea a 200 de angajaţi din ministerul de resort

Între timp, miniştrii din cabinetul Boc anunţă măsuri drastice de criză. Ministrul Economiei Adriean Videanu, a declarat că 200 de angajaţi ai ministerului îşi vor căuta de lucru, începând de miercuri.

Potrivit lui Videanu, cele mai stufoase structuri sunt la ministerele sociale, respectiv muncii, educaţiei, sănătăţii. Şi la Ministerul Finanţelor, fiscul are aproximativ 30.000 de angajaţi.

Deşi preşedintele Traian Băsescu a anunţat de două zile măsurile convenit e cu FMI, oficialii Fondului refuză să dea detalii înainte de încheierea misiunii în România.

Duminică, delegaţia FMI are programate întâlniri cu preşedintele Senatului Mircea Geoană, dar şi cu liderii Opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu liderii marilor confederaţii sindicale pentru a discuta despre măsurile anticriză.



Antena 3




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close