Antena 3 CNN Economic Biz News Kelemen Hunor: Impozitarea drepturilor de autor, destul de brutală. La manelişti aş pune o taxă de toxicitate (VIDEO)

Kelemen Hunor: Impozitarea drepturilor de autor, destul de brutală. La manelişti aş pune o taxă de toxicitate (VIDEO)

Kelemen Hunor: Impozitarea drepturilor de autor, destul de brutală. La manelişti aş pune o taxă de toxicitate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Aug 2010   •   10:40

Măsura impozitării drepturilor de autor a fost destul de brutală. Iar declaraţia vine chiar de la un membru al Executivului. Ministrului Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, pentru Financiarul, că dacă această impozitare este prea dură, în cazul maneliştilor ar trebui impusă una de... toxicitate.

Kelemen Hunor recunoaşte că a avut multe discuţii cu membrii Cabinetului Boc pe marginea impozitării drepturilor de autor. Chiar dacă este de acord că orice venit trebuie impozitat, indiferent că este vorba de creaţie artistică, intelec­tuală sau sport, ministrul Culturii spune că impozitarea drepturilor de autor a fost brutală.

Ministrul susţine că nu este adeptul impozitului progresiv ci a cotei unice de 16%, chiar dacă asta înseamnă o creştere pentru cei care au venituri din drepturi de autor. Iar dacă DDA-urile au fost impozitate cu 16%, maneliştii ar trebui să primească o suprataxă, crede ministrul Culturii.

"Eu am mai spus că, dacă aş putea, la manelişti aş pune o taxă de toxicitate. În cazul lor, cred că se va ajunge la stabilirea unei sume forfetare, pentru că este dreptul constituţional al tuturor, mai ales al celor de tip Becali, să arunce cu banii în stânga şi în dreapta. Nu-i poţi opri", a declarat, pentru Financiarul, Kelemen Hunor.

Ministrul a mai declarat că nu s-a pus niciodată problema să fie remaniat şi nu a vrut să vorbească despre colegii săi de cabinet care ar putea fi vizaţi.



Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close