Antena 3 CNN Economic Biz News Patronatele aprobă măsurile anunţate de preşedintele Băsescu (VIDEO)

Patronatele aprobă măsurile anunţate de preşedintele Băsescu (VIDEO)

Patronatele aprobă măsurile anunţate de preşedintele Băsescu (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
08 Mai 2010   •   12:24

Patronatele aprobă măsurile anunţate de Traian Băsescu. Şi analiştii susţin că decizia de reducere a cheltuielilor este una corectă, cu rezerva că Executivul ar fi trebuit să ia măsurile mai demult. Specialiştii atrag atenţia că mişcările sociale anunţate de sindicate ar putea agrava situaţia.

Patronatele consideră că măsura de scădere a salariilor bugetarilor şi a celorlalte cheltuieli publice, este preferabilă creşterii taxelor şi impozitelor.

Analiştii economici şi bancherii consideră că decizia de reducere a cheltuielilor este una corectă.

?Oricât de dureroase ar fi măsurile din punct de vedere social, ele sunt corecte din punct de vedere economic. Sectorul public nu poate scăpa de ajustări. (...) Este bine să înţelegem situaţia pentru că dacă protestăm agravăm situaţia?, a declarat Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank România.

Mai mult decât atât, programele importante de consolidare fiscală au o şansă de reuşită mai bună dacă se concentrează mai mult pe reducerea cheltuielilor decât pe majorare taxelor, este de părere şeful pentru statele emergente din Europa al Fitch, Ed Parker.



Antena 3





×
Subiecte în articol: patronate analisti bancheri FMI masuri
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close