Antena 3 CNN Economic Biz News Pizza şi shaorma scapă de taxa pe fast-food

Pizza şi shaorma scapă de taxa pe fast-food

Pizza şi shaorma scapă de taxa pe fast-food
Sursa foto: fast food
04 Feb 2010   •   15:11

Adrian Streinu Cercel a declarat, joi, că lista produselor alimentare nerecomandate care ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerală, scrie Mediafax.

"Nu ne propunem să taxăm carnea şi produsele din carne, brânza şi produsele lactate, pizza şi shaorma. În schimb, ne gândim să luăm în discuţşie produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, dar nu apa minerală şi sucurile naturale", a spus, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.

Acesta a făcut respectiva declaraţie după ce a fost prezentată o statistică privind creşterea numărului cazurilor de persoane suprapondale şi obeze, încă de mici, mai ales la grupa 3- 6 ani şi la copiii din învăţământul primar.

Totodată, a fost prezentată şi o statisică privind mortalitatea cauzată de această maladie la nivel european şi naţional.

Ministerul Sănătăţii organizeză, joi, o dezbatere publică pe tema proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, respectiv aplicabilitatea taxeri fast-food.

Romalimenta a organizat, luni, o dezbatere în legătură cu această taxă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fast food pizza taxa
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close