x close

Fii alături de noi!

Bancherii cred că legea dării în plată ar putea ajuta clienţii în dificultate

de 03 Mar 2016   •   21:01
Bancherii cred că legea dării în plată ar putea ajuta clienţii în dificultate 8
Bancherii au instrumentele necesare prin care ii pot identifica clientii care au dificultati sa-si plateasca ratele la timp si care ar putea beneficia cu adevarat de pe urma legii darii in plata, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Sergiu Oprescu, potrivit ziare.com.

Luni, plenul Senatului a votat in unanimitate legea darii in plata, dupa ce a respins un amendament prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garantii guvernamentale, cum ar fi Prima Casa. In schimb, senatorii au limitat aplicarea legii doar pentru creditele cu o valoare de cel mult 150.000 de euro.

Dupa votul din Senat, bancile se declara gata sa-i identifice si sa-i ajute pe cei care nu mai pot sa-si plateasca creditele si care ar fi adevaratii beneficiari ai acestei legi, a declarat Oprescu, care este si presedintele Alpha Bank Romania, in cadrul unei conferinte de presa.

"Nu am negat niciodata faptul ca exista cazuri sociale, iar bancile pot sa vina cu instrumentele necesare identificarii celor chiar nu mai pot sa-si plateasca creditele, pot sa vina cu diverse abordari in aceasta problema", a spus presedintele ARB.

Seful asociatiei bancherilor sustine ca bancile vor avea de suportat costuri mai mari din cauza legii darii in plata.
poza

Actualitate

Ediție specială: Candidații pentru Primăria Generală, scoși la plimbare în București. Cum înjură candidații în trafic?

Oana Stancu a realizat o emisiune specială, în care a invitat patru candidați pentru Primăria Generală la un tur prin București. Trei dintre aceștia au acceptat. Gabriela Firea, Cătălin Predoiu și Danie...

30 Mai 2016  •  21:06

poza

Show

Oana Roman, din nou pe masa de operație: ”Nu sunt pregătită psihic”

Problemele de sănătate se țin lanț de Oana Roman. Vedeta nu a scăpat de chin, din cauza complicațiilor apărute în urma operației de cezariană, așa că acum trebuie să facă o nouă vizită la medic, pentru o nouă intervenție.

30 Mai 2016  •  10:49

sati