Antena 3 CNN Economic Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României participă la sesiunea Grupului de lucru dedicat Infrastructurii şi Investiţiilor din cadrul G20

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României participă la sesiunea Grupului de lucru dedicat Infrastructurii şi Investiţiilor din cadrul G20

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României participă la sesiunea Grupului de lucru dedicat Infrastructurii şi Investiţiilor din cadrul G20
03 Sep 2015   •   10:37
Domnul Mihai Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, reprezintă ţara noastră la reuniunea oamenilor de afaceri în cadrul Business 20 (B20) care se desfăşoară la Ankara, Turcia, în perioada 3 - 5 septembrie.

B20 este o platformă influentă la nivel mondial, care reuneşte liderii comunităţilor de afaceri din economiile cele mai avansate ale lumii şi totodată promovează temele importante pentru dezvoltarea economiei mondiale, prin menţinerea legăturilor dintre decidenţii politici şi comunităţile de afaceri.

B20 este o componentă importantă a Forumului internaţional G20, creat în 1999, pentru a reuni economiile dezvoltate și marile economii emergente din 20 de state care reprezintă două treimi din populația planetei și aproape 90% din Produsul Intern Brut al acesteia.

Dl. Mihai Daraban participă la sesiunea de lucru care are ca temă infrastructura şi investiţiile, alături de alţi 190 de membri, lideri ai comunităţilor de afaceri la nivel mondial. Importanţa acestei sesiuni este evidenţiată de  nivelul  alocărilor bugetare anuale pentru proiectele  de infrastructură, care se ridică la aproximativ 9 trilioane USD. Grupul de lucru propune depăşirea inegalităţilor uriaşe privind sumele alocate domeniului între diversele zone ale globului.

„Subiectele legate de infrastructură şi investiţii, fie  publice sau private, sunt foarte importante, mai ales pentru statele care au de recuperat decalaje semnificative faţă de economiile dezvoltate, cum este şi cazul României. Consider participarea la sesiunile B20 o oportunitate care poate ajuta România să-şi dezvolte infrastructura, să stimuleze investiţiile şi un parteneriat puternic din acest domeniu între stat şi companiile de profil", a declarat Preşedintele Mihai Daraban.



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close