x close

Fii alături de noi!

Producătorii de țigări cer premierului Cioloș amânarea cu șase luni pentru conformarea la directiva tutunului

de G.S.   •   30 Ian 2016   •   13:34
Producătorii de țigări cer premierului Cioloș amânarea cu șase luni pentru conformarea la directiva tutunului 416
Foto: pixabay.com
Producătorii de ţigări i-au cerut premierului Dacian Cioloş amânarea cu şase luni a termenului de conformare a producţiei la noile prevederi din Directiva tutunului, arătând că în caz contrar există riscul blocării pieței, conform Mediafax.

Reprezentanții industriei tutunului (British American Tobacco, Japan Tobacco International și Philip Morris Romania) i-au transmis vineri o scrisoare premierului referitor la procesul de transpunere a Directivei 2014/40/UE.

Aceștia explică faptul că ei au cerut încă din 2014 transpunerea cât mai rapidă a directivei, dar că acum au nevoie de șase luni pentru conformarea fabricației.

În cursul întâlnirii din 21 ianuarie cu comitetul inter-ministerial responsabil de transpunere, reprezentanții companiilor British American Tobacco, Japan Tobacco International și Philip Morris au solicitat "prorogarea termenului de fabricație, la șase luni de la data la care legea va intra în vigoare".

"Considerăm că este evident faptul că industria tutunului a acționat consecvent, în deplină transparență și cu bună credință, dorind conformarea la data indicată de textul Directivei", spun oficialii din industria tutunului, în scrisoarea trimisă premierului.

Companiile de tutun spun că transpunerea a fost întârziată atât de mult încât acum nu se pot conforma termenului de 20 mai 2016.

În plus, afirmă reprezentanții companiilor de tutun, statul pierde lunar 230 milioane euro, reprezentând taxe și contribuții, dacă nu se acceptă amânarea cu șase luni a transpunerii directivei, din cauză că nu vor putea nici să producă, dar nici să vândă, iar piața s-ar bloca.

poza

Actualitate

Gigi Becali şi soţia, prinşi cu o ''jonglerie'' financiară de 2.000.000 de euro

Gigi Becali şi soţia acestuia au primit o lovitură grea din partea magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care au dat decizia într-un proces care a început în 2007. Judecătorii au anulat ac...

30 Iul 2016  •  23:29

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati