x close

Fii alături de noi!

Producătorii de țigări cer premierului Cioloș amânarea cu șase luni pentru conformarea la directiva tutunului

de G.S.   •   30 Ian 2016   •   13:34
Producătorii de țigări cer premierului Cioloș amânarea cu șase luni pentru conformarea la directiva tutunului 416
Foto: pixabay.com
Producătorii de ţigări i-au cerut premierului Dacian Cioloş amânarea cu şase luni a termenului de conformare a producţiei la noile prevederi din Directiva tutunului, arătând că în caz contrar există riscul blocării pieței, conform Mediafax.

Reprezentanții industriei tutunului (British American Tobacco, Japan Tobacco International și Philip Morris Romania) i-au transmis vineri o scrisoare premierului referitor la procesul de transpunere a Directivei 2014/40/UE.

Aceștia explică faptul că ei au cerut încă din 2014 transpunerea cât mai rapidă a directivei, dar că acum au nevoie de șase luni pentru conformarea fabricației.

În cursul întâlnirii din 21 ianuarie cu comitetul inter-ministerial responsabil de transpunere, reprezentanții companiilor British American Tobacco, Japan Tobacco International și Philip Morris au solicitat "prorogarea termenului de fabricație, la șase luni de la data la care legea va intra în vigoare".

"Considerăm că este evident faptul că industria tutunului a acționat consecvent, în deplină transparență și cu bună credință, dorind conformarea la data indicată de textul Directivei", spun oficialii din industria tutunului, în scrisoarea trimisă premierului.

Companiile de tutun spun că transpunerea a fost întârziată atât de mult încât acum nu se pot conforma termenului de 20 mai 2016.

În plus, afirmă reprezentanții companiilor de tutun, statul pierde lunar 230 milioane euro, reprezentând taxe și contribuții, dacă nu se acceptă amânarea cu șase luni a transpunerii directivei, din cauză că nu vor putea nici să producă, dar nici să vândă, iar piața s-ar bloca.

poza

Actualitate

Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar

Proiectul de ordonanță de urgență al Ministerului Justiției, care prevede scăderea a 20 de zile din pedeapsa deținuților care scriu cărți, nici bine nu a intrat în dezbatere publică că deja s-a...

28 Iun 2016  •  01:20

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Dietă record! Ozana Barabancea vrea să slăbească 50 de kilograme

Dorinică să fie din nou în formă, după ce a ratat acest lucru la prima încercare, Ozana Barabancea este decisă să scape cât mai repede de 50 de kilograme.

27 Iun 2016  •  23:08

sati