Antena 3 CNN Economic Daily Income. Transportatorii nu au căzut la pace pentru preţul RCA

Daily Income. Transportatorii nu au căzut la pace pentru preţul RCA

Daily Income. Transportatorii nu au căzut la pace pentru preţul RCA
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Dec 2015   •   10:03

Mii de taxiuri şi microbuze au blocat Piaţa Victoriei, joi. Transportatorii au protestat faţă de creşterea abruptă a poliţei RCA. Începând de anul viitor, taxa RCA ar putea ajunge şi la 90.000 de lei pentru o maşină de transport marfă. 

 
Protestatarii au cerut eliminarea supraaccizei la carburanţi dar şi modificarea actului normativ prin care transportatorii sunt obligaţi să plătească drepturi de autor pentru că pun muzică pe drum.
 
Subiectul a fost dezbătut de Adrian Măniuţiu, vineri, la Daily Income, alături de Radu Soviani.
 
Soviani a explicat că valoarea încasărilor din RCA a crescut considerabil, pe fondul declaraţiilor lui Mişu Negriţoiu, şeful ASF. 
 
"Preţul RCA nu mai era atât de mic, pentru că dacă ne uităm în ultimul an, preţul RCA s-a majorat semnificativ. Să nu uităm că în urmă cu un an vorbeam despre preţul RCA pentru tineri care se triplase, ajunsese la valori de nesuportat. Atunci, ASF spunea că vor face o anchetă. Au făcut o anchetă şi ce s-a întâmplat? Am descoperit că valoarea primelor de asigurare, suma tuturor plăţilor RCA încasate în primele nouă luni ale anului trecut s-a majorat cu 30%. În condiţiile în care parcul auto nu a crescut semnificativ. Această majorare nu poate veni decât din prime mai valoroase cu 30%. Ceea ce mie mi se pare enorm. Şi peste această majorare vin şi următoarele, pentru că împotriva acestora din urmă au protestat oamenii ieri."
 
"Dar este foarte important să mergem la cauză. De ce au crescut asiguratorii preţurile? Trebuie să mergem în mai 2014, când domnul Mişu Negriţoiu, proaspăt numit la ASF, spunea că asiguratorii practică discounturi deşănţate şi că trebuie să crească preţul RCA. Făcea referire la tinerii care fac concursuri şi curse pe Dorobanţi, din cauza cărora se produc accidente şi cresc daunele."
 
"Când un supraveghetor, care trebuie să urmărească să nu se comită abuzuri în ceea ce priveşte majorarea, incită asiguatorii să majoreze preţurile semnificativ, să ne mirăm că asiguratorii au făcut exact asta? Nu. Pentru că au fost incitaţi chiar de şeful ASF să majoreze asigurările."
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close