x close

Fii alături de noi!

Credit Suisse: O nouă recesiune va duce la prăbuşirea zonei euro

de 03 Mar 2016   •   19:44
Credit Suisse: O nouă recesiune va duce la prăbuşirea zonei euro 8
"Pe marginea prapastiei", astfel si-au intitulat economistii bancii elvetiene Credit Suisse analiza referitoare la riscurile unei nou recesiuni economice in Europa.

"Viabilitatea monedei euro este conditionata de redresarea actuala. In cazul in care zona euro va intra iarasi in recesiune, nu este clar ca va si rezista", spune economistul Peter Foley, citat de The Telegraph.

In cazul unei noi crize economice, moneda unica ar putea ceda sub presiunea declansata de turbulentele politice care s-ar ivi in interiorul UE, cred analistii bancii elvetiene.

Pentru moment, redresarea timida din zona euro ar mai putea evolua in acest ritm timp de cateva luni, dar la orizont au inceput deja sa apara semne ingrijoratoare de deteriorare a economiilor europene.

Nivelul ridicat al riscului de credit si volatilitatea pietelor din regiune se numara printre principalii factori de risc identificati de economistii Credit Suisse.

"Perspectiva activitatii economice pe termen scurt evolueaza pe un trend descendent", arata raportul de intocmit de reprezentantii bancii de investitii.

Cresterea inregistrata in ultimul trimestru al anului 2015 in cele 19 economii ale zonei euro nu a reusit sa depaseasca media de 0,3%, in ciuda injectiilor monetare administrate de Banca Centrala Europeana si a scaderii pretului petrolului.

Din acest punct de vedere, spre deosebire de economiile Statelor Unite si Marii Britanii, zona euro este inca mult in spatele varfului atins in perioada de dinaintea crizei din 2008-2009.

Mai multe pe business24.ro
poza

Actualitate

100 de minute: Guvernul a aprobat preluarea hotelului Triumf de la RA-APPS

Guvernul României ar fi aprobat în ședința de astăzi mutarea sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în clădirea hotelului Triumf, aflat pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, potrivit...

28 Iun 2016  •  17:50

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Luminiţa Anghel, implicată într-un nou scandal: „Este ultima dată când îl ajut”

Din nou probleme pentru Luminiţa Anghel. De data aceasta, fiul său, David, se face vinovat pentru situaţia în care se află cântăreaţa.

28 Iun 2016  •  16:51

sati