Antena 3 CNN Economic Românul Frank Timiş a încasat peste 150 milioane euro de la British Petroleum pentru o participaţie din Senegal

Românul Frank Timiş a încasat peste 150 milioane euro de la British Petroleum pentru o participaţie din Senegal

Românul Frank Timiş a încasat peste 150 milioane euro de la British Petroleum pentru o participaţie din Senegal
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Apr 2017   •   13:24

Compania petrolieră Timis Corporation şi-a vândut participaţia de 30% deţinută în cadrul a două blocuri de explorare petrolieră offshore la mare adâncime din Senegal. Acțiunile au fost vândute către British Petroleum pentru peste 150 millioane de euro, potrivit capital.ro.

Firma milionarului român Frank Timiş a concesionat de la statul senegalez 90% din blocurile de explorare a gazelor naturale denumite Saint-Louis şi Cayar încă din 2012.

În august 2014, omul de afaceri a vândut 60% din participaţie americanilor de la Kosmos Energy. În decembrie 2016, British Petroleum a cumpărat de la Kosmos Energy drepturile de operare pentru 32,49% din cele două blocuri senegaleze.

Aproximativ 60% dintre două zone de explorare sunt deţinute de British Petroleum, în timp ce Kosmos Energy deține circa 30% şi statul senegalez 10%.

Însă omul de afaceri Frank Timiş a avut în ultima perioadă mai multe probleme de ordin juridic, după ce producătorul de minereu de fier African Minerals a intrat în insolvență.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close