Antena 3 CNN Economic S-a lansat siftgo.com, o concurență importantă pentru giganții din sector, precum LinkedIn, Indeed, Monster sau Glassdoor (P)

S-a lansat siftgo.com, o concurență importantă pentru giganții din sector, precum LinkedIn, Indeed, Monster sau Glassdoor (P)

S-a lansat siftgo.com, o concurență importantă pentru giganții din sector, precum LinkedIn, Indeed, Monster sau Glassdoor (P)
29 Sep 2016   •   15:43

După mai bine de doi ani de cercetare și dezvoltare tehnică, un startup din Silicon Valley (California), fondat de către doi români, lansează siftgo.com, o platformă online menită să revoluționeze procedura de recrutare la nivel mondial.

 

Siftgo.com aduce o serie de aspecte inovative la nivel internațional. Algoritmul unic din spatele opțiunilor avansate ale motorului central de căutare îi permite celui interesat să-și găsească potențialul angajat, colaborator sau partener, oriunde în lume, și să intre în contact cu acesta pentru mai puțin de un dolar, beneficiind de căutari infinite și gratuite, procedură care, prin intermediul agențiilor de recrutare, ajunge să coste uneori mai mult decât echivalentul salariului pe o lună a persoanei recrutate.

În același timp, cel care este în căutarea unui job își poate prezenta disponibilitatea, personalizându-și profilul într-un mod unic și putând opta pentru certificarea informațiilor postate pe profilul său.

Cei care doresc să-și transmită CV-ul direct către angajatori care nu au cont pe siftgo.com, o pot face gratuit printr-un singur click, ajutându-se de layout-ul profesional ce aranjează automat datele, CV-ul putând fi exportat totodată pe PC, tabletă și mobil.

Siftgo.com dispune și de un al doilea motor de căutare, accesibil celor care vor să-și găsească un loc de muncă, cu ajutorul căruia se pot găsi joburi aferente propriilor domenii de activitate și la care se poate aplica în doar câteva secunde.

La numai câteva zile după lansarea variantei beta pentru testare, siftgo.com a reușit să strângă un număr considerabil de utilizatori, iar fondatorii speră să depășească expansiunea giganților din sector, precum LinkedIn, Indeed, Monster sau Glassdoor.

Cu ocazia lansării oficiale, corporația dă naștere și unui imn al muncii, o melodie scrisă și interpretată de Micah Edwards, un compozitor din Statele Unite ale Americii.

Asemenea marilor platforme de recrutare online, corporația SIFTGO INC. este într-o permanentă încercare de majorare a capitalului, aspect ce influențează, în majoritatea cazurilor, ascensiunea potențialului de dezvoltare și inovare.

Pentru următorul an, SIFTGO INC. are în plan să lanseze pe piață și aplicația, urmată de platforme hardware, ce vor intervieva persoanele direct din locurile publice, și care vor reprezenta componenta cheie pentru legătura dintre oameni și Internet of Things (IOT), putând fi realizată inclusiv redarea prin hologramă a utilizatorilor și simularea interviului în timp real.

CEO-ul corporației, Marius Iorgu, susține că siftgo.com este o primă componentă a proiectului inițial bazat pe inteligență artificială prin machine learning, iar îmbunătățirea versiunii actuale va însemna completarea acesteia cu opțiuni de interpretare automată a nevoilor.

×
Subiecte în articol: linkedin
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close