Antena 3 CNN Economic Se scumpesc apartamentele! Anul acesta sunt așteptate creșteri de 10%

Se scumpesc apartamentele! Anul acesta sunt așteptate creșteri de 10%

Se scumpesc apartamentele! Anul acesta sunt așteptate creșteri de 10%
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Apr 2017   •   11:27

Cei care scot la vânzare apartamente cer prețuri tot mai mari, fiind motivați de o cerere în creştere şi de lipsa produselor imobiliare noi. Dorel Niţă, şeful departamentului de analiză imobiliară a portalului de anunţuri imobiliare.ro stimează că locuinţele se vor scumpi cu 10% anul acesta, potrivit capital.ro.

„Din trimestrul doi al anului 2014, când s-a înregistrat punctul minim al preţului la locuinţe (după criza economică n.red.), avem doar creşteri de preţ până astăzi. Începând de anul trecut, creşterea preţurilor s-a accelerat“, a declarat Dorel Niţă.

În Cluj-Napoca şi Bucureşti s-a depăşit pragul de 1.200 de euro/mp util în primul trimestru al acestui an. În Timişoara preţurile au trecut de 1.000 de euro/mp, nivel peste care se estimează că va trece şi Constanţa până la finalul anului.

În Capitală, cele mai mari creșteri de preţ au fost în zonele Decebal, Tei şi Parcul Carol, cu majorări de peste 6% în primele trei luni din an.

Mai mult, și orașe precum Baia Mare, Oradea şi Zalău au înregistrat scumpiri cu peste 10% la apartamente, comparativ cu datele de final de an 2016. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, preţurile au scăzut uşor în Râmnicu Vâlcea şi Alexandria.

 

×
Subiecte în articol: apartament scumpiri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close