Antena 3 CNN Economic Softbank cumpără 15 din acțiunile Uber

Softbank cumpără 15 din acțiunile Uber

Softbank cumpără 15 din acțiunile Uber
29 Dec 2017   •   00:14

Softbank, unul dintre cei mai mari investitori in tehnologie, a parafat cu Uber o intelegere despre care se vorbeste de mult timp si va cumpara cel putin 15% din actiunile companiei, scrie Wall Street Journal. Tranzactia arata ca Uber este evaluata la 48 miliarde dolari, cu 30% sub evaluarea din iunie 2016, mai scrie WSJ. Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. In 2016 japonezii au cumparat cu 32 miliarde dolari creatorul britanic de procesoare ARM.

Publicatia scrie ca Softbank va cumpara 15% din Uber, in timp ce alte 5% din actiuni vor fi disponibile la vanzare si vor putea fi achizitionate si de alti investitori interesati, scrie hotnews.

Uber a avut un an foarte complicat, fiind in centrul mai multor scandaluri si, din acest motiv, valoarea companiei a scazut puternic, mai scrie publicatia citata.

Uber, care anuntase ca ar vrea sa se listeze in 2019, are nevoie de capital de la Softbank pentru a-si continua ascensiunea, compania pierzand sume enorme in fiecare trimestru.

×
Subiecte în articol: Uber
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close