Antena 3 CNN Economic Sute de oameni somaţi să plătească taxe vechi, care deja fuseseră şterse

Sute de oameni somaţi să plătească taxe vechi, care deja fuseseră şterse

Sute de oameni somaţi să plătească taxe vechi, care deja fuseseră şterse
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Ian 2016   •   12:16
Sute de oameni din Ilfov au primit somaţii pentru plata contribuţiilor la sănătate din vânzarea caselor şi terenurilor, deşi acestea au fost anulate de Casa de Asigurări. 
 
Alte câteva sute de persoane ameninţă că vor da statul în judecată, pentru că au fost informate după cinci ani de la realizarea tranzacţiei imobiliare, deşi între timp, datoriile au fost şterse.
 
În 2010, Laurenţiu Pârvescu a vândut un teren în valoare de 60.000 de euro. Acum are de plătit 21.000 de lei datoria către Casa de Sănătate Ilfov. A aflat de plată abia la începutul anului acesta. 
 
Tot la începutul anului a primit şi Doru Vasile o somaţie cu titlu executoriu prin care este înştiinţat că are de plată 22.000 către Casa de Sănătate pentru o tranzacţie din 2009. Atunci a vândul apartamentul în care locuia pentru a-şi cumpăra o casă. 
 
Deşi sunt mii de persoane în această situaţie, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate din Ilfov susţine că notificările pentru plata contribuţiilor la sănătate au fost trimise acum doi ani.
 
Cu alte cuvinte, persoanele care plăteau contribuţii la sănătate, fie că erau angajaţi sau şomeri, vor fi scutiţi de taxare. Deşi Casa de Asigurări are o baza de date cu toţi cei care plătesc contribuţii, cei care au primit somaţii vor trebui să faca dovada că au plătiti 5,5% pentru bugetul sănătăţii. 
 
Grav este că preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov recunoaşte că oamenii au primit hârtii de executare de la Fisc, deşi au fost scutiţi de plata contribuţiilor la sănătate.
 
Oficialii ANAF dau vina, în acest caz, tot pe Casa de Sănătate Ilfov şi susţin că reprezentanţii acestei instituţii erau cei care trebuiau să-i informeze pe contribuabili că trebuie să se prezinte la Fisc cu decizia de anulare a plăţii contribuţiilor la sănătate şi că Administraţia Finanţelor Publice nu a fost informată despre schimbarea situaţiei persoanelor.
 

×
Subiecte în articol: plati Ilfov
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close