Antena 3 CNN Economic Subiectiv. Când intră în vigoare Legea salarizării unitare

Subiectiv. Când intră în vigoare Legea salarizării unitare

Subiectiv. Când intră în vigoare Legea salarizării unitare
Sursa foto: Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu
09 Apr 2017   •   20:57

Legea salarizării bugetarilor va fi depusă luni la Parlament, după ce va fi semnată şi de senatori, a anunțat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Olguţa Vasilescu. 

"Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează şi senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani, aşa cum sunt convinsă şi că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată şi ce salarii au în plată. Dar ştiu că nu o vor face. Nicio familie ocupaţională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiţia, unde creşterile sunt semnificative", spunea Olguţa Vasilescu. 

Aceasta s-a arătat "amuzată" de criticile aduse legii, deşi cei mai mulţi nu au văzut proiectul, şi a făcut referire şi la nemulţumirea sindicatului din Ordine Publică legată de creşterea salariilor cu doar 5% de la 1 iulie. 

"Azi, sindicatele din Ordinea Publică sunt revoltate că primesc doar 5%, iar Apărarea 20%, de la 1 Iulie. Dar nu am auzit pe nimeni să se revolte că soldaţii, în anul de graţie 2017, au solda de 750 lei, deşi fac parte din aceeaşi familie ocupaţională cu Ordinea Publică, iar Ordinea Publică mai primeşte de la 1 Ianuarie 2018 încă 25 la sută. La fel ca şi Armata, care abia atunci se apropie binişor de Ordinea Publică. Până atunci, mă amuz văzând la tv câtă dezlănţuire de forţe s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc că nici măcar nu au văzut-o. Astăzi, un lider de Confederaţie, care nu apreciază creşterile de salarii, deşi rostul lui pe funcţie e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: "N-am citit-o, nu ştiu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proastă legea. Şi trebuie să fim atenţi şi la semnalele FMI". Ce să mai comentezi la asta? Concluzia? Să demisioneze ministrul care are tupeu să majoreze salariile, că Ialomiţianu, când a tăiat 25 la sută, a fost declarat "Omul anului" de reviste străine, a fost lăudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arată cu degetul n-au piuit măcar. Le mulţumesc liderilor de sindicat care m-au sunat azi ca să îmi spună să nu cumva să îmi treacă prin cap să nu depun legea! Ei merită respectul meu şi al celor pe care îi reprezintă",mai spune ministrul.

Lia Olguța Vasilescu a fost invitata lui Răzvan Dumitrescu, duminică, la ”Subiectiv”, unde a oferit încă o serie de explicații privind proiectul legislativ și a vorbit despre intrarea sa în vigoare. Potrivit acesteia, legea ar merge spre promulgare la președintele Iohannis în luna iunie.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close