Antena 3 CNN Economic Surse: Corpul de control al Ministerului Energiei, trimis la Hunedoara

Surse: Corpul de control al Ministerului Energiei, trimis la Hunedoara

Surse: Corpul de control al Ministerului Energiei, trimis la Hunedoara
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Ian 2016   •   16:45

Corpul de Control al ministerului Energiei va verifica bonusurile pe care conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi le-a acordat înainte de intrarea în insolvenţă a companiei. 

 
Potrivit surselor, inpectorii guvernamentali vor ajunge mâine la compania de stat pentru a lua la mână toate documentele semnate de membrii consiliului de administraţie. Vă reamintesc, săptămâna aceasta, unii dintre membrii conducerii Complexului au încasat sume cuprinse între 9.000 şi 20.000 de lei.
 
Ioan Stamin-Purcaru, membrul corporatist al Consiliului de Administraţie de la Complexul Energetic Hunedoara, fost președinte al forului legislativ, este cel care va număra cel mai mult după ce tastează PIN-ul cardului personal, scrie Gazeta de Dimineaţă. 
 
În ziua ultimei reuniuni a Consiliului, chiar înainte de intrarea în insolvenţă, în contul acestuia au intrat undeva la 20.000 de lei. 
 
O sumă mai mică o va încasa Aurelian Ghimpău, actualul președinte al Consiliului de Administraţie. El primeşte aproximativ 17.000 de lei din componenta variabilă, ala cum este descrisă această sumă. 
 
Ceilalți membri ai conducerii au încasat şi ei o sumă frumuşică. Elena Popescu, Mihaela Preda, Sîrbu Negru și Tudorache Iulian nu au refuzat cadoul de insolvenţă în valoare de 9.000 de lei. Elena Popescu și Mihaela Preda sunt angajate ale Ministerului Energiei, iar Iulian Tudorache, un avocat din Argeș a apărut în CA de la CEH din postura de consilier al ministrului Andrei Gerea. 
 
Toţi aceştia sunt cei care au decis intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, la începutul acestui an. Decizia lor a fost aprobată de Tribunalul Hunedoara, care a numit un administrator judiciar provizoriu, desemnat de unul dintre creditori. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close