Antena 3 CNN Economic Sute de firme închise. Fiscul explică la INCOME acţiunile în forţă

Sute de firme închise. Fiscul explică la INCOME acţiunile în forţă

Sute de firme închise. Fiscul explică la INCOME acţiunile în forţă
Sursa foto: Foto: goodereader.com
de S.T.    |    31 Mar 2015   •   10:06
Legea trebuie aplicată şi nu poate face diferenţa între un plus de 1 leu şi un plus de 1 milion de lei în casa de marcat. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea, a declarat, marţi, la Antena 3, că inspectorii ANAF suspendă activitatea oricărei societăţi comerciale care încalcă legea, prioritară fiind marea evaziune.

"Prioritară este mare evaziune. Încercăm să alocăm personal şi pentru verificările micii evaziuni", susţine purtătorul de cuvânt al DGAF.

ANAF, după "confiscarea urzicilor unei bătrânici" şi închiderea mai multor restaurante: E NEREAL

Întrebat dacă închiderea unei societăţi comerciale este cea mai bună soluţie, Alexandru Cristea a spus că aceasta este sancţiunea prevăzută de lege.

"Sancţiunea prevăzută de lege pentru nefiscalizarea sumelor identificate în cadrul punctului de vânzare este aceasta: amendă, confiscare, suspendare şi închidere", a explicat Cristea, adăugând că nu ANAF închide firmele.

"Firmele sunt închise din cauza încălcării legislaţiei. Tot ceea ce fac inspectorii ANAF este să constate această încălcare şi să dispună măsurile prevăzute de lege", a mai spus el.

"Legea nu poate face diferenţa între 1 leu sau un milion de lei(...). Eu pot înţelege nişte comercianţi care sunt supăraţi pentru că au fost sancţionaţi de nişte măsuri care pot părea drastice, dar mi-e foarte greu să înţeleg că sunt criticaţi colegii mei (inspectorii ANAF-n.red.) care aplică legea", a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

ANAF-ul bagă groaza în micii întreprinzători. O patroană speriată de FISC şi-a pus capăt zilelor


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Daily Income"


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close