Antena 3 CNN Economic Topul salariilor pe judeţe. Capitala conduce detaşat

Topul salariilor pe judeţe. Capitala conduce detaşat

Topul salariilor pe judeţe. Capitala conduce detaşat
26 Sep 2015   •   09:36

Cei mai mulţi dintre români trăiesc cu grija zilei de mâine. O spune o statistică a Inspecţiei Muncii, care arată că doar în 3 judeţe din ţară salariul mediu depăşeşte 2000 de lei, în timp ce în 23 de judeţe, acestea este sub 1500 de lei. 

 
Pe primul loc în ceea ce priveşte nivelul salariilor rămân bucureştenii. În luna iunie, un salariat din Bucureşti a câştigat un salariul mediu de aproape 2700 de lei. Ei sunt urmaţi de ilfoveni cu un salariu de 2200 de lei. Un meritat loc trei este ocupat de clujeni, cu un salariu mediu de peste  2000 de lei, asta datorită domeniului IT şi serviciilor. 
 
Cunoaşterea limbii germane constituie un avantaj pentru salariaţii români, care pot câştiga şi cu 50% mai mult. Sibienii şi braşovenii câştigă, cu ajutorul acestui atuu, un salariu mediu de apropae 2000 de lei. Media salarială în cele două judeţe este micşorată, însă de salariile mici din industia auto.  
 
În majoritatea judeţelor, salariile medii brute au crescut în ultimul an cu 1-2%. Cele mai mari creşteri, de peste 2%, le-au avut braşovenii, dâmboviţenii, bihorenii, hunedorenii şi brăilenii. 
 
Cel mai puţin, sub 1%, au crescut salariile prahovenilor, ieşenilor, doljenilor, arădenilor, gorjenilor, oltenilor, buzoienilor, sălăjenilor, nemţenilor şi severinenilor, iar deloc argeşenilor. 
 
În 23 de judeţe din ţară, salariul mediu este sub 1500 de lei. Cele mai mici salarii medii din ţară rămân în Suceava, Vrancea şi Vaslui, care nu depăşesc 1400 de lei. 
 

×
Subiecte în articol: Capitală salarii judete IT
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close